• امروز : پنج شنبه - ۱۱ خرداد - ۱۴۰۲
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1444
  • برابر با : Thursday - 1 June - 2023
15

ريشه‌کن کردن فقر و نا امني ‌و بيسوادي اولویتهاي خدمت رساني به مردم می باشد

  • کد خبر : 8579
  • 10 اسفند 1397 - 18:53
ريشه‌کن کردن فقر و نا امني ‌و بيسوادي اولویتهاي خدمت رساني به مردم می باشد

امام جمعه ماکو گفت : ريشه‌کن کردن فقر و نا امني ‌و بيسوادي اولویتهاي خدمت رساني به مردم می باشد ‏لذا از جمله‌ي مهم‌ترين ويژگي‌هاي بندگان خالص خداوند خدمت به خلق الله است پیامبر مي‌فرمايند: براي خدا بندگاني از خلقش هستند كه آنها را براي برآورده کردن حاجتهاي مردم خلق کرده است، مردم براي نيازهايشان بسوي آنان مي‌روند .

به گزارش مرزداران ؛ حجت الاسلام هاشمی امام جمعه شهرستان ماکو در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه با اشاره به ایثار و انفاق حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گفت : ابن عباس از پيامبر اكرم (ص) نقل مي‌كند كه فرمودند: مثل اين دين، همانند مثل درختي نوپا و ثابت و استواري است كه اصل و اساس آن ايمان؛ شاخة آن زكات؛ آب آن نماز؛ ريشة آن روزه ؛ برگهاي آن حسن اخلاق؛ لقاح آن اخوت ديني؛ پوست آن حياء؛ و خودداري از محارم الهي ميوه‌هاي آن مي‌باشد. پس همانطور كه درخت به كمال نمي‌رسد، مگر با ميوة پاك و طيبش؛ هم‌چنين ايمان كامل نمي‌شود، مگر با كف از محارم الهي.

وی افزود : با هجرت پیامبر اکرم (ص) به مدینه، مسلمانان و پیروان حضرت نیز به این شهر مهاجرت کردند. تنگناهای اقتصادی و سیاسی، مسلمانان را در شرایط بسیار سختی قرار داد، انصار هر چه داشتند به دستور پیامبر (ص) در نهایت اخلاص و فداکاری با مهاجران تقسیم کردند.که قرآن کریم در این خصوص می‌فرمایند: و ديگران را بر خويش ترجيح می ‏دهند هر چند خود نيازمند باشند.

از طرف دیگر غنیمت های جنگی نیز که گاهی به دست می‌آمد آنقدر نبود که نیاز جامعه نو پای اسلام را بر طرف سازد، لذا پیامبر بزرگوار (ص) مسلمانان و فقرای مسلمان را بر خود و خانواده و بستگانش ترجیح می‌داد، و امیر مؤمنان علی علیه السلام و فاطمه‌ی زهرا سلام الله علیها نیز در اجرای این رسالت اخلاقی، اجتماعی بیش از توان معمول بر خود سخت می‌گرفتند. آنها علاوه بر تحمل مشکلات طاقت فرسا، در ایثار و انفاق نیز بر همه پیشی گرفته بودند. لذا بعضی از مفسرین در شأن نزول آیه‌ی شریفه می‌گویند: که این آیه در شأن خاندان عصمت و طهارت و از جمله حضرت صدیقه‌ی طاهره فاطمه‌ی زهرا وارد شده است.

وی تصریح داشت : جعفر مرتضی عاملی در کتاب مأساة الزهراء می‌نویسد: خانه فاطمه سلام الله علیها محل مراجعه نیازمندان و فقیران بود ، هر کس به آنجا مراجعت می‌کرد نا امید برنمی‌گشت، و پیامبر اکرم (ص) نیز در موارد زیادی نیازمندان را به ایشان ارجاع می‌داد که در این خصوص جابربن عبدالله انصاری نیز می‌گوید: نماز عصر را با پیامبر اکرم (ص) به جا آوردیم، حضرت هنوز در محراب نماز نشسته بودند که پیرمردی از مهاجران عرب که لباس کهنه و مندرس به تن داشت وارد شد، پیامبر اکرم (ص) احوال او را پرسید و از او دلجویی کرد. آن مرد گفت: ای رسول خدا! شکمم گرسنه است، غذایم ده. تنم برهنه است، لباسم بپوشان. تهیدستم بی‌نیازم فرما! پیامبراکرم (ص) فرمودند: چیزی برای تو نمی‌یابم، به در خانه کسی برو که هم او خدا و رسولش را دوست دارد و هم خدا و رسولش او را دوست دارند، او خدا را بر خودش مقدم می‌دارد، برو به خانه فاطمه سلام الله علیها. آنگاه پیامبر به بلال فرمود که او را به منزل فاطمه سلام الله علیها برسان. بلال با او آمد و قضیه را به عرض زهرای مرضیه سلام الله علیها رساند. حضرت زهرا سلام الله علیها گردنبندی را که دختر عمویش فاطمه دختر حمزه سیدالشهداء به او هدیه داده بود، از گردن درآورد و به آن مرد فقیر داد و فرمود: این را بگیر و بفروش. امید است خداوند در مقابل آن چیزی به تو دهد که از آن بهتر است .

امام جمعه ماکو با اشاره به هفته‌ی احسان و نیکوکاری گفت : بهترین فرصت است که حضرت زهرا را در ایثار و انقاق برای خود الگو قرار دهیم و به پایگاه‌های کمیته‌ امداد مراجعه کنیم و با هدایای نقدی و جنسی خود، فقرا و مستمندان و ایتام را در شب عید در شادی خود شریک قرار دهیم. و بدین طریق قلب نازنین حضرت زهرا سلام الله علیها را نیز از خودمان شاد خواهیم کرد. در ایام خانه تکانی گاها بعضی‌ها وسائل اضافی دارند، بهترین فرصت است که آن را از طریق کمیته‌ی امداد و مؤسسات خیریه به فقراء هدیه نمایند. البته رسیدگی به محرومین جامعه فقط وظیفه‌ مردم نیست، بلکه مسئولین نیز باید به این امر اهتمام ورزند. به طوری که حضرت امام (ره) فرمودند : «دولت باید واقعا برای محرومین دل بسوزانند، همچو امیر مؤمنان .»

وی تاکید داشت : البته ما انتظارمان از دولت این نیست که دولت در شب عید بسته‌های حمایتی بدهد ، هر چند اين امر نيز لازم است . الان در بسیاری از خانواده‌ها دو و یا سه نفر بیکار هستند، اگر دولت زمینه‌ی اشتغال را برای جوانان عزیز فراهم کند، مشکل فقر بسياري از خانواده‌ها نیز در جامعه منتفی خواهد شد. البته این امر هم تحقق نخواهد یافت ، مگر آنکه همانطوری که مقام معظم رهبری فرمودند ، اقتصاد مقاومتی در جامعه نهادینه شود.

وی خاطر نشان ساخت : ريشه‌کن کردن فقر و نا امني ‌و بيسوادي اولویتهاي خدمت رساني به مردم می باشد ‏لذا از جمله‌ي مهم‌ترين ويژگي‌هاي بندگان خالص خداوند خدمت به خلق الله است به طوري که رسول مکرم اسلام (ص) مي‌فرمايند: براي خدا بندگاني از خلقش هستند كه آنها را براي برآورده کردن حاجتهاي مردم خلق کرده است، مردم براي نيازهايشان بسوي آنان مي‌روند. اينانند كه از عذاب خداي عزو جل در امانند.پی باید توجه داشت که  از منظر اهل بيت عصمت و طهارت خدمت به مردم حتي از عبادت مستحبي در نزد خداوند بالاتر است .

حجت الاسلام هاشمی در پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری گفت : مقام معظم رهبري مي‌فرمايند : «باید صحنه جامعه را از سه دشمن بزرگ، یعني فقر و ناامني و بي‏سوادي پاك كنیم. باید براي رفع آن، برنامه‏ ریزي و كار و تلاش بشود. ناامني در یك كشور چه ناامني قضایي و چه ناامني شغلي و مدني بر خلاف توصیه اسلام است و یك ضدارزش مي‏ باشد. باید براي تأمین آن كار بشود . بیسوادى و فقر هم همینگونه است.

وی افزود : البته مبارزه با فقر، غیر از تأمین عدالت اجتماعي است. عدالت اجتماعي، یعني استقرار عدل در جامعه و از بین رفتن هرگونه تبعیض. ما فقط از راه تعالیم اسلام مي‏توانیم فقر را برطرف كنیم، عدالت اجتماعي را مستقر كنیم . امنیت را ایجاد كنیم و بیسوادي را ریشه ‏كن نماییم . بدون اسلام، نمی‏توانیم به این اهداف برسیم و مقاصدمان برآورده نخواهد شد.

امام جمعه ماکو با اشاره به مهم‏ترین پیام‏ هاي سفر بشار اسد به تهران گفت :اخيرا سفر بشار اسد را به ايران اسلامي داشتيم که در اين سفر، بشار اسد با رهبر عظيم الشأن انقلاب و رياست جمهور ديدار کردند. البته اين سفر، حامل پيامهايي است که به بعضي از آنها در اين خطبه اشاره مي‌کنم:

  1. از جمله‌ي مهم‌ترين پيام هاي اين سفر عبارت از اين بود؛ بشار اسد با اين سفر در عين حال که سفرهاي خارجي خود را آغاز کرد، از طرف ديگر توانست بدين طريق مواضع سياسي و نظامي دولت سوريه را نيز در جهان تثبيت نمايد.
  2. بشار اسد با اين سفر خواست از خدماتي که ايران اسلامي براي مبارزه با تروريسم در سوريه انجام داده بود، تجليل نمايد.
  3. بشار اسد با اين سفر خواست يک پيامي نيز به حاميان غربي ـ عربي تروريست‌ها بدهد که ايران و سوريه حامي يکديگرند.
  4. سفر بشار اسد به ايران در عين حال که پاسخي به نشست‌هاي ورشو و شرم الشيخ بود، يک پيامي هم به تمامي کشورهايي که در اين دو نشست شرکت کرده بودند، داشت. و آن پيام نيز عبارت از اين بود: هيچ طرح امنيتي در منطقه، بدون حضور ايران و سوريه، عملي نخواهد بود.
  5. از جمله‌ي مهم‌ترين پيامهاي سفر بشار اسد به ايران عبارت بود از اينکه: نفوذ پايدار جمهوري اسلامي ايران فراتر از بُعد نظامي و اقتصادي است.
  6. بشار اسد با سفر خود به ايران به سياست آمريکائي‌ها مبني بر اينکه در سوريه يک منطقه‌ي حائل ايجاد کرده و در سوريه بماند، قاطعانه واکنش نشان داد.
  7. از جمله‌ي مهم‌ترين پيامهاي سفر بشار اسد به ايران، بازسازي سوريه توسط ايران اسلامي است. چون بازسازي سوریه يک فرصت مناسبي است تا بخش خصوصي ایران مي‏تواند در آن وارد شود و حلقه‌ي پیروزي ایران اسلامي را در سوریه تكمیل نمايد.

لازم به ذکر می باشد قبل از خطبه های نماز جمعه محمد محمد نژاد رئیس کمیته امداد امام خمینی شهرستان ماکو ضمن ارائه گزارش فعالیت به تبیین سیاست های جدید کمیته امداد ماکو پرداخت .

لینک کوتاه : https://marzdaran.ir/?p=8579
  • ارسال توسط :
  • 612 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای ريشه‌کن کردن فقر و نا امني ‌و بيسوادي اولویتهاي خدمت رساني به مردم می باشد بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.