به گزارش مرزداران؛ حجت الاسلام هاشمی امام جمعه شهرستان ماکو در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه با اشاره به روایتی از امیر مومنان گفت :
امیر مؤمنان علی بن ابیطالب (ع) در قسمتی از وصیّت خود به فرزندش امام حسن مجتبی (ع) میفرماید : پسرم ! همانا تو را به ترس از خدا سفارش میکنم که پیوسته در فرمان او باشی ، و دلت را با یاد خدا زنده کنی ، و به ریسمان او چنگ زنی .
وی با اشاره به سیزدهم جمادی الثانی افزود: این روز مصادف است با سالروز وفات حضرت ام البنین والدهی مکرمهی حضرت ابو الفضل العباس که به نام روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است در تکریم مادر و همسر و خانوادهی شهید همین بس که پیامبر اکرم (ص) فرمودند که خداوند عز و جل میفرماید : «من سرپرست بازماندگان شهیدم ، هر کس آنها را خشنود کند مرا خشنود کرده است و هر کس آنها را به خشم آورد ، مرا به خشم آورده است .»
وی تصریح داشت :حضرت ام البنین از جمله شخصیتهایی است که به مضمون این آیهی شریفه به طور کامل عمل نمود . چون آن بزرگوار از زنان با فضیلت و عارف به حق اهل بیت (ع) بود . وی محبتی خالصانه به آنان داشت و خود را وقف دوستی ایشان کرده بود . آنان نیز برای او جایگاهی والا و موقعیتی ارزنده قائل بودند. لذا از زمانی که وارد منزل امیر مؤمنان علی (ع) شد ، تلاش میکرد جای خالی مادر را در زندگی فرزندان حضرت زهرا (س) به ویژه دو سبط پیامبر اکرم (ص) ، امام حسن و امام حسین (ع) را پر کند.
وی ادامه داد: امّ البنین (س) ، فرزندان دخت گرامی رسول اکرم (ص) را بر فرزندان خود ـ که نمونههای والای کمال بودند ـ مقدم میداشت و بخش عمدهی محبت و علاقه خود را متوجّه آنان میکرد امّ البنین با درک عظمت آنان به خدمتشان قیام کرد و در این راه از بذل آنچه در توان داشت دریغ نورزید . از آن روزی که پای در خانهی امیر مؤمنان علی (ع) گذاشت ، حسنین (ع) هر دو بیماری داشتند و در بستر افتاده بودند ؛ اما نو عروس خاندان ابو طالب (ع) به محض اینکه وارد خانه شد ، خود را به بالین آن دو عزیز عالَم وجود رسانید و همچون مادری مهربان به دلجویی و پرستاری آنان پرداخت.
وی خاطر نشان ساخت: امّالبنین (س) هنگام برگشت کاروان کربلا به سوی مدینه به بشیر گفت: «ای بشیر ! از ابا عبد الله الحسین (ص) برایم بگو .» بشیر ، خبر شهادت چهار فرزندش را به او داد . وی گفت:
ای بشیر ! با این خبر ناگوار بندهای دلم را پاره کردی . از حسین برایم خبر بده. فرزندانم و هر آنچه در زیر آسمان کبود است ، فدای ابا عبد الله الحسین (ع) باد .» بشیر گفت : «خداوند به سبب مصیبت مولایمان امام حسین (ع) به شما پاداش بزرگ عنایت کند .»
وی با اشاره به اعمال حضرت ام البنین گفت :این سخنان امّ البنین (س) نیروی ایمان و مقدار پیروی او را از امام حسین (ع) نشان میدهد . همچنین ، این سخن امّ البنین (س) که «اگر حسین (ع) زنده باشد ؛ کشته شدن چهار فرزندم اهمیت ندارد ،» درجه بلند دیانت او را آشکار میسازد.
هاشمی گفت :محبت بی شائبه امّ البنین (س) در حق فرزندان رسول خدا (ص) و فداکاریهای فرزندان او در راه سید الشهداء (ع) ، در این دنیا نیز مؤثر بود . اهل بیت عصمت و طهارت در احترام و بزرگداشت آنان کوشیدند و از قدردانی نسبت به آنان چیزی فروگذار نکردند.
هاشمی با اشاره به دهه فجر گفت : هفتهای که سپری شد شاهد حضور گسترده ملت ایران در راهپیمائی 22 بهمن ماه بودیم. حضور گستردهی شما مردم عزیز در راهپیمائی 22 بهمن ماه پاسخ قاطع و دندانشکنی به دشمنان قسم خورده ملت ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بود.
هاشمی در پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری گفت ؛ مقام معظم رهبری میفرمایند : «مسئولان کشور نیز باید قدر این پدیدهی بینظیر را بدانند و با استقامت کامل و روحیّهی انقلابی و عمل جهادی، به ملت عزیز خدمت نموده، و از آرمانهای انقلاب دفاع نمایند. آینده متعلق به ملت بیدار و بصیر است، لذا ما مسئولان باید بکوشیم تا از ملت عقب نمانیم .
وی در خصوص راهپیمایی 22 بهمن گفت : لازم است در این خطبه از ملت ایران ، مخصوصا مردم ولایتمدار و شهید پرورشهرستان ماکو، مخصوصا خانوادههای معظم شهداء و جانبازان و ایثارگران و آزادگان ، مسئولان و مردم ، اهل تشیع و اهل تسنن ، اعم از خواهران و برادران که به صورت پررنگ در راهپیمائی 22 بهمن ماه شرکت کردند ، تقدیر و تشکر و قدردانی نمایم .
وی با اشاره به پیام های مردم در راهپیمایی 22 بهمن گفت : از جملهی پیامهای حضور مردم در راهپیمائی 22 بهمن ماه ، گفتمان حضور در عرصههای تکلیف است . ملت ایران این گفتمان را از حضرت صدیقهی طاهره فاطمهی زهرا آموختند لذا حضور در عرصهی تکلیف یعنی اینکه امیر مؤمنان وظیفه دارد در جبهههای جنگ بجنگد و حضرت زهرا نیز در عرصه خانواده تأثیر گذار باشد . اوج این حضور بعد از پیغمبر اکرم در 75 ، یا 95 روز ظاهر گشت . اگر کسی بخواهد این زندگی را در یک کلمه بیان کند ، آن کلمه عبارت از حضور در عرصهی تکلیف است .
وی با اشاره به ایه ای از قران کریم گفت : مؤمنین همراه پیغمبرند هر جا حضورشان لازم بود حاضر میشوند . امر جامع به اموری گفته میشود که حضور همه لازم است . هر جا حضورشان لازم باشد ، در صحنه حاضر میشوند . وقتی مردم عزیز دیدند که دشمن میخواهد مردم چهلمین سالگرد انقلاب را جشن نگیرد ، علی رغم میل باطنی دشمن ، بصورت گسترده و تماشایی و بیش از گذشته حاضر شدند.
امام جمعه ماکو با اشاره به محورهای مهم و راهبردی بیانیهی رهبر معظم انقلاب در دههی پنجم انقلاب ، به جوانان عزیز و نسل دوم و سوم گفت:
سخن اول در بارهی گذشته : در خصوص علم به گذشتهی انقلاب ، از کلام امیر مؤمنان علی بهره میجویند و میفرمایند : «عزیزان من ! آنچه را که نمیدانید ، باید یا با تجربهی خود و یا با شنیدن تجربهی دیگران بدست آورید .
«بسیاری از آنچه را ما دیده و آزمودهایم ، نسل شما هنوز نیازموده و ندیده است . ما دیده ایم و شما خواهید دید . دهه های آینده ، دهه های شما است و شمایید که باید کارآزموده و پرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید . شما باید این انقلاب را به بزرگترین آرمان خود که عبارت است از ایجاد یک تمدن بزرک اسلامی است ، برسانید و زمینهی ظهور حضرت بقیت الله الاعظم ارواحنا له الفداء را فراهم کنید .
وی با اشاره به پیگیری مقام معظم رهبری در خصوص عاملان حادثه تروریستی در هفتهای که سپری شد گفت: چند تن از پاسداران انقلاب اسلامی در حادثهی تروریستی سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند . از خداوند تبارک و تعالی به تمامی این عزیزان علو درجات ، و به بازماندگان آنها صبر جمیل و اجر جزیل آرزو میکنیم . مقام معظم رهبری فرمودند : «ارتباط عاملان این جنایت با سازمانهای جاسوسی برخی کشورهای منطقه و فرا منطقه مسلم است و دستگاههای مسئول کشور باید بر آن تمرکز کنند و آن را با جدیت دنبال نمایند . این نوع از حوادث تروریستی در ارادهی راسخِایران هیچگونه تزلزلی ایجاد نخواهد کرد.