به گزارش مرزداران؛ هاشمی امام جمعه شهرستان ماکو در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه گفت :هنر خوبی کردن در برابر بدی ها سيرهي عملي امام سجاد علیه السلام می باشد .
وی افزود:امير مؤمنان علیه السلام ميفرمايد: ‹‹اتَّقُوا مَعَاصِيَ اللهِ في الخَلَوَاتِ فَإنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الحَاكِم›› ؛ «از نافرماني خدا در خلوتگاهها بپرهيزيد كه گواه همان قاضي است.»
2- قله ارزشهای اجتماعی در این است که انسان نه تنها از رفتار بد دیگران نسبت به او گذشت کند، بلکه یک کار خوبی نیز در مقابل او انجام دهد.
3- به طوری که خداوند تبارک و تعالی در آیهی شریفه میفرماید: ﴿وَ لا تَسْتَوِي الحَسَنَةُ وَ لاَ السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتي هِيَ أحْسَنُ فَإذَا الَّذي بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ عَداوَةٌ كَأنَّهُ وَلِيٌّ حَميمٌ﴾؛ «هرگز نيكی و بدی يكسان نيست؛ بدی را با نيكی دفع كن، ناگاه (خواهی ديد) همان كس كه ميان تو و او دشمنی است، گويی دوستی گرم و صميمی است!» (فصلت: 34)
4- اصلا سیره اهل بیت علیهم السلام بر همین بوده است. در احوالات امام صادق علیه السلام آمده است که کسی به ایشان توهین کرد؛ حضرت مالی را که قابل توجه بود به خادمشان دادند و فرمودند: این را ببر در منزلش به او بده و نگو چه کسی فرستاده است. خادم میگوید من آن کیسه را بردم و به او دادم. گفت: خدا رحمت کند آن آقایی که هرسال برای ما یک چنین کیسهای میفرستد و ما تقریبا خرج سالمان تأمین میشود. اما خدا دادِ من را از جعفربن محمد بگیرد.
وی با اشاره به ویژگی امام سجاد اشاره کرده گفت : از جمله ویژگیهای بارز امام سجاد علیه السلام شکیبایی وی در برابر ناگواریها و گذشت نسبت به کسانی است که به او بی حرمتی یا جفا کرده بودند. در طول تاریخ همیشه کسانی بودهاند که گاه به دلیل ناآگاهی و زمانی برای دنیاپرستی و دنیاداری آنان را آزار و اذیت میکردند، اما حضرت امام سجاد علیه السلام با صبر و حوصله رفتار بدی آنان را با خوبی و احسان جواب میدادند و این امر باعث هدایت آنان میشد.
امام جمعه ماکو در خطبه دوم نمازجمعه ضمن تقدير تشکر از عزاداران ابا عبدالله الحسين علیه السلام گفت:
در ايام اسارت آل الله و اهل بيت سرور و سالار شهيدان حضرت ابا عبد الله الحسين علیه السلام قرار گرفتهايم، لازم است اين ايام را به خدمت شما نمازگزاران عزيز، مخصوصا محضر مقدس حضرت بقيت الله الاعظم ارواحنا له الفداء تسليت عرض نمايم. در اين ايام هر چند خاندان عصمت و طهارت بارها مرگ را در مقابل چشم ديدند، به حدي که حضرت امام سجاد در پشت دروازه ساعت شام عرض کرد:
▫️يا لَيْتَ اُمِّي لمْ تَلِدْني وَ لمْ أکُ
▫️يزِيدُ يَرَاني في الْبـِلاَدِ أسِـيرُ
اي کاش مادرم مرا به دنيا نميآورد، و امروز يزيد مرا با اين حال در شهرها اسير نميديد. اما در مجالس و محافلي که توسط ابن زياد و يزيد در کوفه و شام براي ذلت و خواري اسراء ترتيب داده شد، امام سجاد علیه السلام و زينب کبري سلام الله علیها توانستند از اين فرصت استفاده کرده و پيام سرور و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين علیه السلام را به گوش مرم کوفه و شام، و جهانيان برسانند.
حجت الاسلام هاشمی تصریح داشت : امام رضا علیه السلام ميفرمايند: ‹‹مَنْ لمْ يَشْکُرِ المُنْعِمَ مِنَ المَخْلُوقِينَ لمْ يَشْکُرِ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ››؛ «كسي كه از نعمت مردم تشكر نكند، شكر خدا را بجا نياورده.» کدام نعمت بالاتر از اينکه انسان بتواند زمينه را براي عزاداري ابا عبد الله الحسين علیه السلام فراهم آورد. (بحار الانوار ج:68 ص:44)
وی با اشاره به تجلي ابعاد نهضت حسيني در جهان امروز گفت: وقتي نبي مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم جريان شهادت ابا عبد الله الحسين علیه السلام را به زهراي اطهر نقل ميکند، حضرت گريه ميکند و عرضه ميدارد: يا ابتاه! اين حادثه کي اتفاق ميافتد؟ حضرت ميفرمايند: زماني که نه من در اين دنيا هستم و نه شما و نه اميرمؤمنان علي. گريهي زهراي مرضيه بيشتر شد و عرض کرد: پس چه کساني بر فرزندم گريه ميکنند؟ حضرت فرمودند: مردان امت من بر مردان و زنان امت من بر زنان ايشان ميگريند. در واقع نبي مکرم اسلام با اين پيشبيني خود اعلام ميکند، روزي خواهد آمد که نهضت حسيني به يک فرهنگ مقاومت جهاني تبديل خواهد شد. امروز ما علنا آن را مشاهده ميکنيم.
وی خاطر نشان ساخت: امروز گفتمان مقاومت با تکيه بر ارزشهاي اسلامي و الهام گرفته از فرهنگ عاشورايي که در عرصهي ميداني با ايثارگري و از خودگذشتگي مدافعان حرم و رزمندگان اسلام که از نهضت حسيني الهام گرفته؛ در قالب سازمانهاي مقاومت، نظير حزب الله لبنان، انصارالله يمن، حشد الشعبي عراق، دفاع وطني سوريه، فاطميون، زينبيون و حيدريون افغانستان و پاکستان تجلي يافت، توانست از يک طرف توطئة دشمن را خنثي نمايد، و از طرف ديگر مردم جهان، و مخصوصا مسلمانانِ جهان را به فرهنگ مقاومت و عاشورا جلب نمايد.