به گزارش مرزداران؛ حجت الاسلام هاشمی امام جمعه شهرستان ماکو در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه با اشاره به آثار وضعی لقمه های حرام گفت: همانا خداوند عمل را از انسانهاي با تقوا قبول ميکند.» انسان با تقوا کسي است که خود را از گناه و معصیت و انجام فعل حرام حفظ ميکند. انسان با تقوا لقمهي حرام بر سر سفرهي خود نميآورد. چون هر عملي که انسان انجام ميدهد داراي آثار تکليفي و آثار وضعي است. آثار تکليفي آن در روز قيامت بصورت ثواب و عقاب ظاهر ميشود، و انسان آثار وضعي آن را در اين دنيا ميبيند. مال و لقمهاي را هم که انسان از حرام بدست ميآورد، علاوه بر آثار تکليفي، داراي آثار وضعي است.
وی با اشاره به دیدگاه اهل بیت در این خصوص گفت :از ديدگاه اهل بيت عصمت و طهارت علیهم السلام کسي که مال خود را از حرام بدست آورده عبادت و اعمال صالح او مورد قبول درگاه پروردگار عالميان قرار نخواهد گرفت. به طوري که حضرت امام باقر علیه السلام ميفرمايند: هرگاه انسان مالي از حرام به دست آورد نه حجّي از او پذيرفته شود، نه عمره اي و نه صلهي رحمي و حتّي در ازدواج و زناشويي او تأثير سوء ميگذارد.
حجت الاسلام هاشمی از جمله آثار وضعی لقمه حرام به عدم استجابت دعا اشاره کرد و گفت :از جملهي آثار وضعي لقمهي حرام، عدم استجابت دعاي او تا چهل روز است؛ به طوري که رسول مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلام ميفرمايند: «در آمدت را پاك كن تا دعايت مستجاب شود؛ زيرا هرگاه آدمي لقمهي [حرام ] به دهان خود ببرد، تا چهل روز دعايي از او پذيرفته نميشود. انبياي الهي سختي هاي بسياري را به جان خريدند تا در فكر و زندگي غفلت زدگان، اصلاحات اساسي ايجاد كنند؛ اما هرگز نتوانستند برخي را هدايت كرده و به سعادت برسانند. البته اين اشكال به انبياء مربوط نيست؛ بلكه به عملكرد خود آن مردم باز ميگردد. يكي از مهمترين عواملي كه ميتواند علت اين شقاوت باشد، لقمههاي حرامي است كه به پوست و خون تبديل ميشود.
وی تصریح داشت :زماني كه حضرت ابا عبدالله الحسين علیه السلام به كربلا رسيد، فرمود: ‹‹النَّاسُ عَبِيدُ الدُّنْيَا وَ الدِّينُ لَعِقٌ عَلَي ألْسِنَتِهِمْ يَحُوطُونَهُ مَا دَرَّتْ مَعَايِشُهُمْ، فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلاَءِ قَلَّ الدَّيَّانُون››(بحار الانوار ج:44 ص:383)؛ «مردم، بندة دنيا ميباشند و دين، لقلقة زبان ايشان است، [آنها] تا موقعي ديندارند كه معيشتشان تأمين شود؛ اما وقتي به وسيلة بلا آزمايش شوند، دينداران اندك خواهند بود.»
حجت الاسلام هاشمی در خطبه دوم با اشاره به دستاوردهای دفاع مقدس گفت :صبر و استقامت در مقابل استکبار؛ بزرگترين دستآورد دفاع مقدس میباشد
دفاع مقدس بزرگداشت رزمندگان می باشد كه با قدرت ايمان و تقوي و با روحيه شهادت طلبي، ايثارگري و استقامت در جبهههاي نبرد حق عليه باطل حضور يافته و از بزرگترين امتحان الهي پيروزمندانه خارج شدند. در اين امتحان بعضي به شهادت رسيدند و بعضی ديگر يا بصورت رزمنده و يا جانباز و آزاده، و به عنوان يادگاران شهدا و هشت سال دفاع مقدس به اوطان خود بازگشتند؛ البته وظيفه ايشان از شهدايي كه جايشان در بين ما خالي است، بيشتر است. چون اينها وظفيه دارند كه پيام شهدا را به گوش مردم ايران و سراسر دنيا برساند.
وی افزود:از جملهي مهمترين دستاوردهاي هشت سال دفاع مقدس، صبر و استقامت در مقابل جبههي استکبار بود که باعث پيروزي رزمندگان اسلام گرديد. و رزمندگان اسلام نيز اين روحيهي استقامت را از آيات وحياني قرآن کريم الهام گرفتهاند. لذا مقام معظم رهبري، در بيانات اخيرشان در درس خارج؛ جمهوری اسلامی را به عنوان جمهوری عزت خواندند و فرمودند: «این عزت قطعا در سايهي راهبرد مقاومت بدست ميآيد، و راهبرد مقاومت نيز یک راهبرد فعال و سازنده در عرصه بین الملل است.
حجت الاسلام هاشمی تاکید داشت :وقتي انسان به دو نوع راهبرد مقاومت و سازش نگاه ميکند، به اين نتيجه ميرسد که ایران به عنوان پرچمدار راهبرد مقاومت توانسته است در عرصهي نظامی، امنیتی و سیاسی، يک قدرت بازدارندهای را ایجاد کند. در واقع اکنون هیچ پروندهای در سطح منطقه نیست که بدون حضور ایران به نتیجه برسد. رسانههای عربی بارها با حسرت به این نکته تاکید کردهاند که؛ عزت ایرانی در سطح جهان، آمریکا را وادار کرده که به دنبال اين باشند تا با ایران مذاکره نمايند؛ اما در مقابل؛ ترامپ از حاکمان کشورهای عربی فقط و فقط به عنوان گاوهای شیرده استفاده ميکند.
وی خاطرنشان ساخت :نکته مهم دیگري در بيانات مقام معظم رهبری به چشم ميخورد، اين است که معظم له، مذاکره با آمریکا را با یک استدلال روشن مورد نکوهش قرار داده و فرمودند: آمریکا امروز ميخواهد سیاست فشار حداکثری را پیاده کند و مذاکره در این شرایط، به معنای پیروزی راهبرد فشار حداکثری است. آمریکایی ها از اينکه به ما پیشنهاد مذاکره ميدهند، هدفشان اين نیست که بدين طريق خصومت بين ايران و آمريکا را از بين برده و فشار را کاهش دهند، بلکه آنها ميخواهند از مذاکره، به عنوان يک ابزار استفاده کرده و بدين طريق دشمنی خود را بیشتر کرده و فشار را بر عليه ايران تکميل نمايند.
امام جمعه ماکو تاکید داشت :در شرایط جنگی همة ارکان نظام اسلامی باید آرایش جنگی به خود بگیرند. در جنگ اقتصادی نیز باید همه ارکان و دستگاه های نظام اسلامی، آرایش متناسب با جنگ اقتصادی به خود بگیرند. از مهمترین کارکردهای دستگاه قضا، مقابله با اخلال گران نظم اقتصادی است . اخلالگران نظم اقتصادی در عمل پیاده نظامها و نیروهای نفوذی دشمن در جنگ اقتصادی هستند. دشمن در جنگ اقتصادی ميخواهد فشار اقتصادی و معیشتی را بر مردم تحمیل کند، و اخلالگران اقتصادی این هدف دشمن را محقق میکنند.
وی در ادامه گفت :وظیفة دیگر قوه قضاییه در جنگ اقتصادی، حمایت از سربازان و افسران جنگ اقتصادی در جبهه خودی است. مدیران، تولید کنندگان و فعالان اقتصادی، در جنگ اقتصادي به عنوان سربازان و افسران جبهه خودی عمل ميکنند.
قبل خطبه های نماز جمعه شاعر نونهال سجاد اسماعیل زاده به شعر خوانی پرداخته و سپس فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ماکو به ایراد سخنرانی پرداخت .
لازم به ذکر میباشد تیم پزشکی و میز خدمت به همت بسیج جامعه پزشکی و شبکه بهداشت و درمان ماکو در مسجد جامع ماکو ارائه خدمات کردند .