به گزارش مرزداران ؛ حجت الاسلام هاشمی امام جمعه شهرستان ماکو در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه گفت : ايثار، يکي از مهمترين سيره علمي فاطمه در همسرداري می باشد.
وی افزود :در حديث قدسي ميخوانيم: ‹‹يَا مُوسَي دَعْ نَفْسَکَ وَ تَعَالِ››؛ «نفس خود را رها کن و بالا بيا.» به طوري که خداوند تبارک و تعالي ميفرمايند:﴿إنَّ النَّفْسَ لاَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ﴾؛ «نفس انسان را به کارهاي بد امر ميکند.» با توجه به اينکه سرتاسر زندگي انسانهاي الهي، مخصوصا پيغمبران الهي و اهل بيت عصمت و طهارت علیهم السلام مصون از گناه و خطا بوده؛ لذا براي ديگران سرمشق و الگو ميباشد، و لازم است سيره ي آنان نيز مورد توجه قرار گيرد.
وی تصریح داشت : قرآن کريم دو چيز را رکن و اساس تحکيم بنيان خانواده ميداند، که با وجود اين دو رکن، خانواده از استحکام و استواري خاص برخوردار خواهد بود. بطوري که هيچ طوفاني آن را متزلزل نخواهد کرد؛ اما اگر خداي نکرده به اين دو رکن ضربه وارد شود، راه نفوذ شياطين به خانواده باز ميشود. آن دو رکن، يکي مودّت و علاقه مندي دو همسر نسبت به يکديگر است، که باعث ميشود تا صفا و صميميت و محبت در محيط خانه ايجاد شود، و هر نوع کمبود نيز جبران شود. از طرف ديگر عفو و گذشت زوجين از لغزشهاي يکديگر، باعث تحکيم مودت در خانواده ميشود و تاب و تب جدايي را ميگيرد و مانع بروز اختلافات خانوادگي ميشود. خلاصه اساس همسرداري را اين دو رکن تشکيل ميدهد.
وی خاطر نشان ساخت : زندگي امير مؤمنان علي (ع) و فاطمه (س) نمونه و تجسّم مودت و صفا و گذشت و ايثار است. هر چند زندگي اين دو معصوم، از گناه و خطا مبرّا است، امّا مِهر و صفا و گذشت و ايثار، و به حساب نياوردن مشکلات مادي در اوج خود قرار دارد.
امام جمعه ماکو اذعان داشت: حضور در عرصههاي تکليف يکي از پيامهاي حضور مردم در راهپيمائي 22 بهمن ماه می باشد لذا شاهد حضور گسترده مردم در راهپيمائي 22 بهمن ماه بوديم. لازم است در اين خطبه از ملت ايران، مخصوصا مردم ولايت مدار و شهيد پرور شهرستان ماکو، مخصوصا خانوادههاي معظم شهداء، جانبازان، ايثارگران و آزادگان، مسئولان و مردم، اهل تشيع و اهل تسنن اعم از خواهران و برادران که به صورت پررنگ در راهپيمائي 22 بهمن ماه شرکت کردند، تقدير و تشکر و قدرداني نمايم.
وی با اشاره به پیامهای حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن گفت : از جملهي پيامهاي حضور مردم در راهپيمائي 22 بهمن ماه، گفتمان حضور در عرصههاي تکليف است. ملت ايران اين گفتمان را از حضرت صديقهي طاهره فاطمهي زهرا آموختند. البته اين گفتمان حضور، گفتمان انقلاب اسلامي در عرصهي تکليف است. حضرت صديقة طاهره اينچنين بود. يک روز تکليف آن بود که در خانه گلهايي به مانند امام حسن و امام حسين زينب و ام کلثوم پرورش دهد، گلهايي که شميم جان بشريت را معطر ميکند، گلهاي پاکي که آزادگيشان را مديون اين دامن پاک ميدانند لذا حضور در عرصهي تکليف يعني اينکه امير مؤمنان وظيفه دارد که جبهههاي جنگ بجنگد و حضرت زهرا نيز در عرصة خانواده تأثير گذار باشد. اوج اين حضور بعد از پيغمبر اکرم در 75، يا 95 روز ظاهر گشت. اگر کسي بخواهد اين زندگي را در يک کلمه بيان کند، آن کلمه عبارت از حضور در عرصهي تکليف است.
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به ایه ای از قران گفت : قرآن کريم ميفرمايد: «مؤمنين همراه پيغمبرند هر جا حضورشان لازم بود.» امر جامع به اموري گفته ميشود که حضور همه لازم است. هر جا حضورشان لازم باشد، در صحنه حاضر ميشوند.-(النور: 62) لذا حضرت صديقهي طاهره بعد از پيغمبر اکرم مدام به اين آيه عمل کرد. حضوري که چهار ويژگي داشت.
ويژگي اول حضور با بصيرت بود، بطوري که خداوند تبارک و تعالي ميفرمايد: ﴿قُلْ هذِهِ سَبيلي أدْعُوا إلَي اللهِ عَلَي بَصيرَةٍ أنَا وَ مَنِ اتَّبَعَني﴾؛-(يوسف: 108) حضرت صديقه طاهره مسئلهي ولايت را تجلي توحيد ميديد و مواضعش را بعد از پيامبر در حقيقت دفاع از ‹‹قولوا لا اله الا الله تفلحوا›› ميديد. تجلي توحيد نيز در زندگي اجتماعي پذيرش ولايت حق هست. وقتي کاري، راهي با بصيرت انتخاب شد، در هر شرائطي ماندگار است.
وی با اشاره به انتخابات اتی گفت :مقام معظم رهبري، حضرت امام و اکثر مراجع عظام ميفرمايند: شرکت در انتخابات، يک تکليف شرعي و وظيفه ملي است؛ لذا همه بايد در آن شرکت کنند.
وی افزود : رهبرمعظم انقلاب ميفرمايد: علاج اساسي براي مقابله با تهديدهاي دشمن عبارت از اين است که، کشور بايد در ابعاد مختلف فرهنگي، علمي، اقتصادي، سياسي، نظامي، دفاعي و امنيتي قوي شود. اين قوت بايد دروني و مبتني بر تقويت و استحکام همه جانبهي داخلي کشور باشد. يکي از مهمترين مؤلفههاي قوي شدن، تشکيل يک مجلس قوي است.
وی با بیان اینکه مجلس قوي دو رکن اصلي دارد گفت : اولا؛ انتخاب بايد پرشور و گسترده باشد. اين امر باعث ميشود تا از يک طرف قدرت نرم اجتماعي نظام در برابر تهديدهاي مختلف دشمن تقويت شده و از طرف ديگر قدرت بازدارندگي کشور و مقاومت ملت را بالا رود. ثانيا؛ مردم بايد درست و هوشمندانه انتخاب کنند. اين امر مهم نيز تحقق نخواهد يافت، مگر زماني که مردم، نمايندگان خويش را با اوصاف و ويژگيهايي که در آيات وحياني قرآن کريم، روايات اهل بيت عصمت وطهارت و رهنمودهاي حضرت امام و مقام معظم رهبري ذکر شده، انتخاب کنند. لذا بعضي از آن ويژگيها عبارتند از:
ايمان و تقوا؛ علم و حکمت؛ سابقة خوب و روشن؛ انقلابي و مجاهد در راه خدا؛ داشتن توان و قدرت کار؛ امانتداري، لياقت؛ مقاوم، شجاع و قاطع؛ سوز و عشق به دين و مردم؛ داشتن تجربه و حيا؛ داشتن اصالت خانوادگي؛ داشتن روحيه خدمتگذاري؛ قانونمدار و مدير و مدبر و نيرومند؛ متين و خوش برخورد؛ مردمي و دلسوز به مردم؛ سختگير در مصرف بيت المال؛ خيرخواهي؛ حقگرا؛ خاضع؛ فرمانبر؛ خالص؛ با همت، معتدل و بدون انحراف؛ خوش اخلاق، ارتباط، پاسخگويي و رفع مشکلات مردم؛ حامي محرومان و مستضعفان؛ ساده زيست؛ متخصص، کاردان؛ برخورداري از شعور سياسي؛ وفاداري به ولايت فقيه؛ شخصيت دادن به افراد؛ دوستي و مدارا کردن با مردم؛ احترام به ديگران؛ استقامت و پشتکار؛ ارتباط منطقي و شايسته؛ مجاهد، نترس و سرسخت در مقابل دشمن؛ وطن دوست.
لازم به ذکر می باشد در بین الصلاتین مراسم تکریم و معارفه رئیس ستاد برگزاری نماز جمعه برگزار گردید و از زحمات چندین ساله صفر محمد زاده با اهدای لوح و هدیه تقدیر و جبرئیل قوی پنجه به عنوان رئیس جدید ستاد برگزاری نماز جمعه منصوب گردید.