به گزارش گروه سیاسیاجتماعی پایگاه خبری تحلیلی مرزداران؛ حجتالاسلام سید محمد هاشمی امامجمعه شهرستان ماکو در خطبههای عبادی سیاسی نمازجمعه با اشاره به علت نامگذاری و فضیلت سوره فجر گفت: به فرمودهٔ امام صادق (ع)، سورهٔ فجر مشهور به سوره امام حسین (ع) است؛ رمز این نامگذاری را نیز، امام صادق (ع) چنین فرمودهاند: امام حسین (ع)، صاحبنفس مطمئنه و راضیه و مرضیه است. اصحاب او نیز از دودمان رسالت، در روز قیامت از خداوند راضیاند. خدا نیز از آنان راضی است.
وی افزود: مرحوم آیتالله طالقانی در همین رابطه مینویسد: گویا ائمه معصومین (ع) ازاینجهت این سوره را، سورهٔ امام حسین (ع) نامیدهاند که قیام و شهادت آن حضرت در آن تاریکی طغیان، بهمانند طلوع نور فجر، از نو منشأ حیات و حرکت گردید، خون پاک او و یارانش به زمین ریخت و نفوس مطمئنه آنها، با فرمان «ارجعی» و با خشنودی بهسوی پروردگار شتافت، تا همیشه از دلهای پاک بجوشد و آنها را با هم پیوسته دارد و الهام بخشد، تا از این الهام و جوشش، نور حق در میان تاریکیها بدرخشد تا راه حیات باعزت باز، و پایههای ظلم و طغیان بیپایه گردد و طاغیان را دچار خشم و نفرین کند.
امامجمعه ماکو همچنین با اشاره به فرموده امام راحل دراینخصوص گفت: حضرت امام نیز فرمودند: محرم و صفر است که اسلام را نگه داشته است.
وی تصریح کرد: علت اینکه در روایات فجر را به ظهور امامزمان تفسیر کردهاند، بهخاطر این است که ارتباط خاصی بین امام حسین و امامزمان وجود دارد و آن عبارت از این است که انتقام خون آن حضرت به دست امامزمان اتفاق خواهد افتاد که در زیارت عاشورا نیز به آن اشاره شده است.
حجتالاسلام هاشمی با بیان اینکه رعایت حقوق بشر اسلامی تضمینکننده کرامت انسانی است اظهار کرد: امیرمؤمنان در نامه خود به مالکاشتر هنگامی که او را به فرمانداری مصر بر میگزیند، میفرماید: مهربانی با مردم را پوشش دل خویش قرار ده؛ و با همه دوست و مهربان باش؛ مبادا هرگز، چونان حیوان شکاری باشی که خوردن آنان را غنیمت دانی، زیرا مردم دو دستهاند؛ دستهای برادر دینی تو، و دسته دیگر همانند تو در آفرینش هستند.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب ادامه داد: مقام معظم رهبری در خصوص حقوق بشر اسلامی، در بیانیهٔ گام دوم انقلاب میفرماید: استقلال و آزادی اجتماعی هر دو، از جمله ارزشهای اسلامیاند و این هر دو، عطیهٔ الهی است که خداوند به انسانها عنایت فرموده؛ و هیچکدام از اینها، تفضّل حکومتها به مردم نیستند؛ لذا حکومتها موظف تا این دو را تأمین نمایند.
امامجمعه ماکو افزود: همه، مخصوصاً دولت جمهوری اسلامی نیز موظف است با همه وجود خود از آن حراست نمایند. بدیهی است که «آزادی» بههیچوجه نباید در تقابل بااخلاق و قانون و ارزشهای الهی و حقوق عمومی تعریف شود.
وی با اشاره به جنایات استکبار جهانی اذعان کرد: متأسفانه امروز استکبار جهانی مسئلهٔ حقوق بشر را بهانهای قرار داده تا بدان وسیله به سایر کشورها حمله کرده و آنها را مورد تجاوز قرار دهد. امروز آن حقوق بشری که غرب بیان میکند، در واقع ضد حقوق بشر است و برای استکبار و صهیونیست جهانی، حقوق بشر هیچگونه معنایی ندارد. در واقع آنها میخواهند فقط حقوق سرمایهداران را رعایت کرده، و سرمایه آنان را افزایش دهند، درحالیکه در همهٔ دنیا، به عملیات تروریستی مشغول هستند.
وی افزود: ترور اسماعیل هنیه در ایران، بیانگر این موضوع است که رژیم صهیونیستی در قبال مقاومت مردم فلسطین و غزه با شکست مواجه شده، و برای اینکه بتواند شکست خود را جبران کند، دست به ترور بزدلانه میزند.
حجتالاسلام هاشمی حرفهٔ خبرنگاری را یکی از ابزارهای مؤثر آگاهیبخشی خوانده و گفت: از جمله ابزارهای مؤثر و مفید در زمینه آگاهیبخشی و اثرگذاری برای حفظ ارزشها و هنجارهای یک جامعه، و جهتدهی زندگی اجتماعی، و رشد و هدایت افکار عمومی، عبارت از حرفهٔ باارزش خبرنگاری است.
وی در خصوص اخلاق رسانهای گفت: در خصوص اخلاق رسانهای این که اخلاق رسانهای امری درونی و مرتبط با ارزشها و هنجارها است؛ بر همین اساس میتوان گفت: از جمله مهمترین اصولِ اخلاقِ حرفهای خبرنگاری، صداقت در برابر مخاطبان است؛ لذا خداوند تبارکوتعالی نیز در کنار توصیه به تقوی، به قول سدید توصیه کرده و میفرماید: قول سدید یعنی اینکه انسان سخن محکم و استوار و صحیح بگوید، نه سخن بیپایهواساس.
امامجمعه ماکو با اشاره به عبرتهای مشروطه از زبان مقام معظم رهبری گفت: چهاردهم مردادماه مصادف با سالگرد مشروطه است. مقام معظم رهبری در جلسه تنفیذ حکم چهاردهمین رئیسجمهور ایران، در خصوص دو عبرت مشروطیت مطالبی را بیان فرمودند. باتوجهبه بیان رهبری در خصوص مشروطیت، اگر مردم بر علیه استبداد داخلی و استکبار جهانی قیام کردند، و در این راه مجاهدت کردند، تلاش کردند، شهید دادند، مبارزات فراوانی کردند؛ اما اگر یک رهبری قدرتمند و متنفذ و مردمی بر سرکار نبود، یقیناً این قیام با شکست مواجه خواهند شد؛ لذا ملت ایران در واقع با رهبری امام بزرگوار بود که به مردمسالاری دینی دست یافتند. همان نکتهای که حضرت امام در تداوم انقلاب نیز همان جمله را بیان فرمودند. «پشتیبان ولایتفقیه باشید تا به مملکت آسیبی نرسد.»
حجتالاسلام هاشمی با اشاره به اولویتهای اقتصادی دولت چهاردهم تصریح کرد: دولت چهاردهم در زمانی کشور را تحویل گرفت که اولاً؛ میزان نقدینگی و تورم روند نزولی دارد، و ثانیاً برای اولینبار، کشور، نرخِ بیکاریِ ۸ درصدی را تجربه کرده است. با وجود این رهبر معظم انقلاب بر ادامه بهبودِ شاخصهای اقتصادیْ، مخصوصاً ارزشِ پولِ ملّیْ و معیشتِ مردم تأکید دارند. ارزش پولِ ملّی نیز، از عوامل مختلفی تأثیر پذیراست.
وی در پایان تأکید کرد اگر دولت محترم بخواهد ارزش پول ملی را بالا برد، باید به چند نکته توجه ویژه داشته باشد: اولاً؛ دولت محترم باید توانِ تولیدِ داخلی را تقویت کند. ثانیاً؛ کیفیت کالاهای تولید داخلی را نیز افزایش دهد. ثالثاً؛ فضای کسبوکار در کشور بهبود بخشد. رابعاً؛ نرخ تورم را کنترل کند و نهایتاً کسری تراز تجاری کشور را کاهش دهد. در این صورت است که دولت خواهد توانست ارزش پول ملی را ترمیم کند.
انتهای خبر/