به گزارش گروه سیاسیاجتماعی پایگاه خبری تحلیلی مرزداران؛ حجتالاسلام سید محمد هاشمی امامجمعه شهرستان ماکو در خطبههای عبادی سیاسی نمازجمعه گفت: سورهٔ فجر مشهور به سوره امام حسین (ص) است. خداوند تبارکوتعالی در دومین آیه شریفه این سوره میفرماید: قسم به شبهای دهگانه.
وی افزود: مشهور از مفسرین میگویند: مقصود از شبهای دهگانه، عبارت از همان شبهایدهگانه ذیالحجه است که بزرگترین و تکاندهندهترین اجتماعات عبادی و سیاسی مسلمین جهان، در این شبها اتفاق میافتد. البته این معنی را جابر بن عبدالله انصاری در حدیثی، از پیغمبر اکرم (ص) نقل کرده که آن حضرت میفرماید: فجر، صبح ذیالحجه، و لیالی عشر دههٔ اول اوست.
امامجمعه ماکو تصریح کرد: بعضی از مفسرین نیز آن را به ده شب آخر ماه مبارک رمضان که شبهای قدر در آن قرار گرفته است، تفسیر کردهاند. بعضی از مفسرین نیز، شبهای دهگانه را به شبهای آغاز ماه محرم تفسیر نمودهاند. البته جمع میان این تفاسیر سهگانه نیز کاملاً ممکن است. چون هر کدام از این تفاسیر، یکی از مصادیق شبهای دهگانه را بیان میکنند. اما آن روایاتی که به بطون قرآن اشاره میکند، «فجر» را به وجود مقدس حضرت مهدی (عج) و «لیالی عشر» را به ده امام قبل از آن حضرت تفسیر کردهاند.
وی در خصوص اربعین اظهار کرد: در بین نماز مغرب و عشای دههٔ اول ماه ذیالحجه مستحب است که انسان دو رکعت نماز بخواند و بعد از آنکه در هر رکعت، سوره حمد و توحید را خواند، آیهٔ 142 سوره اعراف را نیز میخواند. در واقع خداوند تبارکوتعالی در این آیه به حضرت موسی (ع) دستور میدهد تا سی روز ذیقعده را به همراه ده روز اول ذیحجه در میعادگاه (طور سینا) بماند تا چهل روز به پایان رسد و تورات در الواح به حضرت موسی نازل گردد.
حجتالاسلام هاشمی با اشاره به حدیثی از امام باقر دراینخصوص گفت: امام باقر (ص) به فرزندش امام صادق (ص) سفارش میکرد: تا این نماز را در دهه اول ذیالحجه ترک نکند؛ چون هرکس آن را در این دهه بخواهد، در ثواب حاجیان شریک خواهد بود که در آیه شریفه میخوانیم: و ما با موسی، سی شب وعده گذاشتیم؛ سپس آن را با ده شب (دیگر) تکمیل نمودیم؛ بهاینترتیب، میعاد پروردگارش (با او)، چهل شب تمام شد و موسی به برادرش هارون گفت: جانشین من در میان قومم باش و (آنها) را اصلاح کن! و از روش مفسدان، پیروی منما!
امامجمعه ماکو حضرت رقیه عامل وحدت در سوریه خوانده و گفت: پنجم ماه صفر مصادف با سالروز شهادت حضرت رقیه، دختر سهساله سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که شهادت وی در شهر شام بدون شک واقعهای دردناک و جانسوز است؛ اما این اتفاق اثرات مثبتی نیز داشت که انسان نمیتواند بهسادگی از آنها چشمپوشی کرد. این اثرات باعث شده تا شهر شام همچنان بهعنوان یکی از پایگاههای اسلام در جهان شناخته شود. شاید اگر حضرت رقیه (س) نبودند و در این شهر به شهادت نمیرسیدند، وحدت اسلامی که امروز در سوریه وجود دارد، هم اکنون وجود نداشت.
وی افزود: این وحدت تا حدی است که حتی غیرمسلمانان نیز از معجزات این حضرت متذکر شده و ارادت خاصی به آن حضرت پیدا کرده بودند. چون هم خود اباعبدالله الحسین (ص) و اهلبیت آن حضرت، عامل وحدت بین امت اسلامی بوده و خواهند بود.
حجتالاسلام هاشمی با اشاره به اسناد معتبر مظلومیت اباعبدالله الحسین (ع) گفت: دو سند معتبر برای مظلومیت حضرت سیدالشهدا (ص) وجود دارد یکی شهادت حضرت علیاصغر (ع) و دیگری نیز شهادت جانسوز حضرت رقیه (ص) است. هر دوی این عزیزان با شهادتشان نشان دادند که ظلم تا چه حد در زمان حکومت اموی رشد کرده بود و تبلیغات مسموم اموی توانسته بود اسلام ناب محمدی را تحریف کند. اما شهادت سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین (ص) و حضرت علیاصغر و حضرت رقیه و جوانان بنیهاشم و اصحاب آن حضرت، اسلام ناب محمّدی (ص) را احیا کرد.
وی با اشاره به مطلبی از شهید مهری خاطرنشان کرد: شهید مطهری میفرماید: «اگر حسین بن علی (ص) بود، میگفت: اگر میخواهی برای من عزاداری کنی، برای من سینه و زنجیر بزنی، شعار امروز تو باید فلسطین باشد و شمر امروزت را باید بشناسی.» شمر امروز نتانیاهو است که بچههای غزه و فلسطین را قتلعام میکند. رهبر مردم عزه و فلسطین را که برای ملت ایران میهمان بود، ترور میکند.
امامجمعه ماکو با اشاره به اهمیت و جایگاه مشارکتهای اجتماعی گفت: روابط در جامعه اسلامی، بر اساس حق و تکلیف ولایی تعیین میشود؛ چون اگر در جامعه غیراسلامی فقط از حق، صحبت میشود؛ اما در جامعه اسلامی در کنار هر حقی، تکلیفی است، همانطوری که از درون هر تکلیفی، یک حقی خارج میشود؛ بنابراین، اگر شهروندان جامعه ایمانی و امتِ اسلامی، دارای حق مشارکت در عرصههای اجتماعی هستند، در کنار این حق، تکلیفی بر دوش آنان است.
وی افزود: هر قدمی که مؤمنان در جامعه ایمانی در راه خدا و اطاعت از او برمیدارند، بهعنوان یک عمل صالح در کارنامه اعمال آنان نوشته میشود. گاها قدمهای ما چنان به نظر کوچک میآید که آن را عملی نمیشماریم، چه رسد که عمل نیکویی بدانیم و برای آن حسابی برای خود باز کنیم. درحالیکه خداوند به بزرگی کوچکی اعمال نمینگرد، بلکه به حسن فاعلی و فعلی آن مینگرد. چهبسا گامهای کوچکی که آثار و پیامدهای آن بزرگ باشد. ازاینرو هرگونه مشارکت فعال در صحنه عمل اجتماعی، بهعنوان یک فعالیتی بزرگ قلمداد شده، و خداوند تبارکوتعالی نیز بهخاطر این عمل، یک ثواب بزرگی در کارنامه اعمال ما ثبت و ضبط میکند
حجتالاسلام هاشمی مشارکت مؤمنان در عمل اجتماعی را از جمله مصادیق عمل صالح و احسان دانست و اذعان کرد: این مسئله دایرهاش به حدی گسترده است که شامل اعمال انسان در حوزههای نظامی، اقتصادی، فرهنگی، علمی، سیاسی و مانند آن میشود. از جمله مصادیق مهمِّ عمل اجتماعی، بیعت با رهبری است. این بیعت نیز، در هر زمان و مکان، مصادیقی خاص پیدا میکند که در زمانه ما بهصورت حضور و مشارکتِ در انتخاب، تجلی و ظهور مییابد؛ لذا در سایه ولایتمداری بود که ملت ایران در انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری شرکت کردند وبا حضور خود در پای صندوقهای رأی حماسه دیگری خلق کرده، و فتنههای دشمنان قسمخورده نظام مقدس جمهوری اسلامی را خنثی کردند.
وی تأکید کرد: امروز نیز وظیفه دولت محترم است که در رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، و اشتغال جوانان عزیز، شب و روز تلاش کند تا این مشکلات را، از مقابل مردم عزیز و قدردان ایران اسلامی بردارد.
امامجمعه ماکو با بیان اینکه صنایع کوچک فناوری محور است، اضافه کرد: ازجمله مهمترین ویژگیهای صنایع کوچک عبارت از این است که آنها میتوانند بهجای اینکه سرمایه محور یا ماشین محور باشند، فناوری محور باشند؛ بنابراین شرکتهای دانشبنیان در این گروه قرار میگیرند که باید مورد حمایت دولت محترم قرار گیرد. چون صنایع کوچک بهخوبی میتوانند برای اشتغال جوانان عزیز، خلق ثروت، تولید و تحقق شعار سال، اساسیترین نقش را ایفا نمایند. امروز باید منطقه آزاد ماکو برای حمایت از صنایع کوچک فعال در منطقه، کارگروههای رفع موانع تولید را فعال نماید.
وی با بیان اینکه امروز مجازات سخت دشمن مطالبه ملی است گفت: ملتِ ایران بهخاطر روحیه سلحشوری برخاسته از فرهنگ اسلامی ایرانی، خصوصاً بعد از طوفان الاقصی و مخصوصاً بعد از وعده صادق و بالاخص اکنون که شاهد واقعه تلخِ مهمان کشی صهیونیستها در خاکِ پاک و مقدسِ ایران اسلامی بودهاند، خونخواهی را یک وظیفه ملی خود میدانند و به نحو فراگیری آن را از مسئولان مطالبه میکنند. مطالبهای که بعد از آنکه جوانب آن مورد سنجش قرار گرفت، باید با تمام قوا، قاطعانه، هوشمندانه و پشیمانکننده جامه عمل بپوشد و دشمنِ حیوانصفت را بر سر جای خود بنشاند.