به گزارش گروه سیاسیاجتماعی پایگاه خبری تحلیلی مرزداران؛ حجتالاسلام سید محمد هاشمی امامجمعه شهرستان ماکو در خطبههای عبادی سیاسی نمازجمعه هفده شهریور را الگوی مناسب جوانان خوانده و گفت: از منظر مقام معظم رهبری بازخوانی حادثهٔ هفدهم شهریور یک الگوی مناسب برای جوانان است، معظم له در سال ۹۴ در دیدار با جمعی از دانشآموزان و دانشجویان به مناسبت روز دانشآموز در خصوص این قیام و حادثههای مشابه آن، میفرمایند: قبل از انقلاب، در آن دوران حرکت عظیم مردمی، بهمانند ماجراهای هفدهم شهریور، کشتار مردم بهوسیلهٔ دولت دستنشاندهٔ آمریکا اتفاق میافتاد.
وی افزود: در هشتم بهمنماه، چند روز قبل از آنکه حضرت امام به داخل کشور وارد شوند، در همین خیابان انقلاب، مردم اجتماع کرده بودند؛ ژنرال هایزر که فرستادهٔ آمریکا بود و به ایران آمد برای اینکه شاید بتواند رژیم را از دست انقلاب نجات بدهد و حفظ بکند که در خاطرات خودش مینویسد: من به ژنرال قرهباغی گفتم که در مواجههٔ با مردم لولهٔ تفنگهایتان را پایین بیاورید؛ یعنی مردم را بکُشید، تیر هوایی بیخودی درنکنید، مردم را قتلعام کنید. اینها هم همین کار را کردند، لولهٔ تفنگها را پایین آوردند، عدّهای جوان و نوجوان کشته شدند، ولی جمعیت عقب نرفت.
امامجمعه ماکو تصریح کرد: مقام معظم رهبری در ادامه بیانات خود گفتند: یعنی نیروهای مسلح ما بجای اینکه در کنار مردم باشند، در اختیار استکبار جهانی آمریکا بودند، و به دستور آنها مردم را قتل عامل میکردند؛ لذا حضرت امام میفرماید: «ملت ایران بههیچوجه نباید حادثهٔ هفده شهریور را فراموش کنند.»
وی با اشاره به جایگاه وقف در اسلام گفت: بهطورکلی وقف، در دین مبین اسلام و جامعه اسلامی از جنبههای مختلفِ فرهنگی، جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، تاریخی، هنری و مذهبی، اهمیت بسیاری دارد.
حجتالاسلام هاشمی ادامه داد: چون وقف از شعائر الهی است و موقوفات اسلامی بهمانند مساجد، حسینیهها، حوزههای علمیه و مدارس علوم دینی، بهخاطر نمای زیبای که دارند، مظهر پاسداشت شعائر الهیاند؛ شعائری که قرآن کریم و سنت پیغمبر، همهٔ ما را به بزرگداشت آنها سفارش و تشویق کردهاند که هر کس شعائر خدا را بزرگ دارد، در حقیقت این امر، از پاکی دلهاست .
وی اظهار کرد: درعینحال وقف بهمانند یک صدقهٔ جاریهای است که واقف تا زمانی که عین وقف موجود است و از منافع آن در کارهای خیر استفاده میشود، از ثواب آن بهرهمند خواهد شد، چه در قید حیات باشد و چه از دنیا رفته باشد.
امامجمعه ماکو با اشاره به موانع کندکنندهٔ حرکت دولت اسلامی از منظر مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری در بیانیهٔ گام دوم انقلاب میفرماید: انقلاب اسلامی ایران معادلات حاکم بر جهان را به هم زد و باعث شد تا تقابل دوگانهٔ جدید «اسلام و استکبار»، پدیدهٔ برجسته جهان معاصر شود البته این گام بهخوبی برداشته شد و در ۲۲ بهمنماه ۱۳۵۷ انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید.
وی افزود: گام دوم، ایجاد نظامی است که بر اساس قوانین اسلامی اداره شود؛ گام سوم، ایجاد دولت اسلامی است؛ بنابراین اگر دولت محترم چهاردهم بخواهد این گام را بهخوبی بردارد، باید آن موانعی که در مقابل دولت اسلامی است، رفع کند.
حجتالاسلام هاشمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص موانع مقابل دولت اسلامی گفت: از دیدگاه حضرت آقا این موانع عبارتاند از: سستی بینش و ایمان اسلامی و انقلابی، آن سستایمان انقلابی که در بین مسئولان و دستگاهها است، باعث شده تا دولت اسلامی آسیب جدی ببیند؛ چون نظام اسلامی به برکت انقلاب اسلامی عزت یافته، و زیربنای آن، باور و ایمان قوی به مبانی اصیل اسلام و آرمانهای مقدس حضرت امام (ره) است؛ بنابراین، غفلت و عبور از این مبانی، جزء موانعِ رسیدنِ به هدف است.
وی دومین مانع مقابل دولت اسلامی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب را عدم باور به ظرفیتهای درونی عنوان کرده و گفت: کشور ما ظرفیتهای بسیاری دارد. بهمانند ظرفیت جغرافیایی، اقلیمی، نیروی انسانی، منابع زیرزمینی و امکانات روی زمین. اما آنچه مانع تحقق دولت اسلامی است، عبارت از عدم باور مسئولان، به ظرفیتهای کشور است.
امامجمعه ماکو سومین مانع را اعتماد به نسخههای بیگانگان خوانده و تصریح کرد: از جملهٔ موانع پیشرفت ما در تحقق دولت اسلامی، اعتماد به نسخههای غربی در هر زمینهای است. مردم ما در مقابل بیگانگان منفعل نیستند. اما بعضی از مسئولین ما در گوشهوکنار کشور به نسخه بیگانگان اعتماد بیشتری دارند تا به نسخه داخلی؛ اینها بزرگترین خطای آنهاست.
وی ادامه داد: چهارمین مانع از جمله مهمترین موانع در رسیدن به دولت اسلامی، مسئله غفلت از دشمن و اعتماد به وعدههای اوست که رهبر معظم انقلاب باتوجهبه تجربیاتی که دارند، همیشه نسبت به آن هشدار داده و فرمودهاند: یک موضوع دیگر که این هم جزو تجربههای اساسی ما است و بایستی شماها در مدیریت کشور در هر بخشی که هستید، به آن توجه داشته باشید، مسئلهٔ اعتمادنکردن به دشمن و به وعدههای دشمن است؛ این حرف، و این مسئله جدی است.
حجتالاسلام هاشمی با اشاره به آخرین مانع گفت: از جمله موانع، دررسیدن به دولت اسلامی، عبارت از دنیاطلبی در بین مسئولان کشور است که از دو جهت ضربه میزند. یکی اینکه این گرایش در انسان بهمرورزمان انگیزهها و ارادهها را سست میکند و از سوی دیگر این سبک زندگی در میان آحاد جامعه ترویج میشود؛ لذا مقام معظم رهبری میفرماید: کسی که برای خود مسئولیتی قائل است اگر دنیازده و رفاهزده شد، کارش زار خواهد شد و کار مردم را هم زار خواهد کرد.