به گزارش گروه سیاسیاجتماعی پایگاه خبری تحلیلی مرزداران، حجتالاسلام سید محمد هاشمی امامجمعه شهرستان ماکو در خطبههای عبادی سیاسی نمازجمعه با اشاره به حضور تاریخی مردم ماکو در راهپیمایی ۱۳ آبان گفت: در تحلیل این حضور تاریخی ملت، باید به بیان رهبر معظم انقلاب اشاره کرد که فرمودند بنده میدانم که خدای متعال اراده فرموده است که این ملّت را به متعالیترین درجات برساند و بدانید که انشاءالله ملّت ایران به برکت اسلام و به برکت نظام اسلامی، بدون تردید به عالیترین درجاتِ یک ملّت خواهد رسید؛ و بدانید که توطئه، خرابکاری، حمله و ضربهٔ دشمن هیچ اثری نخواهد داشت و به معنای واقعیِ کلمه، دشمن هیچ غلطی نمیتواند بکند.
وی تصریح کرد: دهم جمادیالثانی مصادف با سالروز جنگ جمل در سال ۳۶ هجری است؛ از جمله مهمترین حوادث تاریخی که انسان میتواند در جامعه اسلامی بهخوبی از آن عبرت بگرید، جنگ جمل است.
امامجمعه ماکو افزود: در جنگ جمل طلحه و زبیر که از جمله خواص دوران پیامبر اکرم (ص) بودند، بعد از نبی مکرم اسلام، بهخاطر سهمخواهی بصیرت خود را از دست دادند و بجای اینکه در کنار امیرمؤمنان علی (ص) باشند، در مقابل آن حضرت قرار گرفته و جنگ جمل را راه انداختند؛ همچنین در فتنه سال ۸۸ نیز برخی از خواص جامعه که در برههای از زمان در کنار حضرت امام بودند، در دوران فتنه، بهخاطر سهمخواهی، بهجای اینکه در کنار ولایت باشند، در صف دشمن و در مقابل ولایت قرار گرفته و خسارت زیادی به اسلام، ولایت، بیتالمال، مردم و نظام اسلامی وارد کردند.
وی با اشاره به مزیت تفسیر المیزان نسبت به سایر تفاسیر گفت: از جمله مهمترین آثار مرحوم آیتالله علامه طباطبائی، تفسیر گرانسنگ المیزان که در نوبت خود از تفاسیر منحصربهفرد است؛ لذا مزیتی که تفسیر المیزان نسبت به سایر تفاسیر دارد، در این است که این تفسیر درعینحال که از یک تفسیر ظاهری و باطنی برخوردار است.
حجتالاسلام هاشمی اضافه کرد: مرحوم علامه در این تفسیر از تأویل نیز غافل نشده و توانسته حقایق خارجی را با الهامگیری از مفاهیم و معانی آیات وحیانی قران کریم درک نماید؛ بهطوری که در بین ظواهر قرآن، و بواطن آیات الهی، هماهنگی خاصی ایجاد کرده و در تأویل آیات نیز یک همسانی خاصی را رعایت نموده است.
وی خاطرنشان کرد: طبیعی است که چنین تفسیری دست آورد اندیشه الهی مفسّری چون علامه طباطبایی بوده باشد که در اثر تهذیب نفس و شرح صدر و رسوخ در علم، توفیق یافت با قلبی نورانی، به تدبّر در قرآن بپردازد و آیات کلیدی این کتاب مقدس آسمانی را نیک بشناسد؛ آنگاه با این مفاتیح، درِ خزائنِ تأویل را بگشاید و حقایقِ فراتر از مفاهیم و معانی معمولی را دریابد و چراغی در مقابل طالبان شناخت معارف ناب قرآنی قرار دهد.
امامجمعه ماکو سید حسن نصرالله را مثل مالکاشتر خوانده و اظهار کرد: بر مثل مالکاشتر باید گریست؛ لذا عزاداری بر بزرگمردانی بهمانند مالکاشتر یک سنت و مستحب الهی است.
وی افزود: این عزاداری نیز در گفتمان انقلاب اسلامی و منظومه فکری امامین انقلاب، از جنس عزاداری بر حضرت سیدالشهدا (ع) است؛ لذا این عزاداری جبهه مقاومت را زنده میکند، بر جامعه درس مقاومت میدهد و انگیزهبخش و امیدآفرین است به همین علت مراسم عزاداری چهلم سید مقاومت اینهمه اهمیت داده میشود.
حجتالاسلام هاشمی تأکید خاطرنشان کرد: آئین چهلم شهادت شهید نصرالله، فرصتی است تا مردم بیشازپیش با ابعاد شخصیتی و مبارزاتی افرادی مانند سید حسن نصرالله آشنا شوند. این نوع عزاداریها علاوه بر اینکه در بین مردم همبستگی ایجاد میکند، باعث میشود تا روحیه مقاومت و مقابله با ظلم نیز تقویت شود.
وی تأکید کرد: از نظر فرهنگی، چنین رویدادهایی یک فرصتی است تا آموزههای مقاومت و تلاشهای آزادیخواهانه تبیین شود و در عرصه سیاسی نیز، این نوع عزاداریها پیامهای محکم و قدرتمندی به دشمنان مقاومت ارسال میکند که هرگونه تلاشی در راستای تضعیف مقاومت انجام دهند، ناکام خواهد ماند.
لازم به ذکر است بین الصلاتین دعای وحدت خوانده شده و قبل از خطبهها نیز حسین قویدل رئیس مجمع عالی بسیج ماکو و مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاههای منطقه آزاد ماکو به مناسبت چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله سخنرانی کرد.