افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 26 December , 2024
4

ظرفیت بی‌نظیر گردشگری در ماکو

  • کد خبر : 32624
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۶:۱۰
ظرفیت بی‌نظیر گردشگری در ماکو
افزایش گردشگر علاوه بر جذب سرمایه‌گذار در بخش گردشگری موجب پیشرفت و توسعه زیر ساخت‌های گردشگری در ماکو می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی مرزداران؛ شهرستان ماکو باتوجه‌به وجود آثار تاریخی زیاد و طبیعت‌های بکر، هر ساله در ایام تعطیلات میزبان گردشگران و مسافران داخلی و خارجی زیادی می‌شود که ظرفیت‌های خاص این شهرستان در حوزه گردشگری است.

 وجود طبیعت‌های بکر از جمله چشمه ثریا، منطقه کوهستانی و ییلاقی حاج سید علی، دامنه کوه سبد، دشت تخته دوزی و غیره در شهرستان ماکو عامل افزایش گردشگر در این منطقه است.

 همچنین وجود بناهای تاریخی بی‌نظیر از جمله کاخ‌موزه باغچه جوق، عمارت کلاه‌فرنگی، قلعه قبان، گور دخمه سنگی فرهاد، حمام تاریخی ماکو، پل پنج چشمه، قره کورپی (پل سیاه)، پل قلعه جوق، کوه قیه، ساختمان بیمارستان قدیمی ارتش و عمارت‌هایی تاریخی دیگر که هنوز در دست مرمت و بازسازی هستند از جمله کاخ عزت‌الله خان، مسجد حضرت ابوالفضل در پایین کلاهک سنگی ماکو، بانک ملی قدیم و ساختمان شهربانی قدیم و چندین عمارت دیگر و مهم‌تر از همه کلیسای زور زور که ثبت جهانی شده است در این شهرستان بر علاقه گردشگران و تاریخ‌شناسان در انتخاب این منطقه برای مسافرت و گردشگری می‌افزاید.

هتل‌های چهار ستاره و پنج ستاره ماکو ظرفیتی برای جذب گردشگر

وجود دو هتل پنج ستاره و چهار ستاره در این شهرستان از جمله هتل پنج ستاره ماوی در پارک بزرگ امام خمینی منطقه آزاد ماکو با زیربنای ۲۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع و دارای ۹۶ اتاق شامل اتاق‌های سینگل، دبل، تویین و اتاق‌های VIP ، سوئیت‌های سه و چهار نفره با تجهیزات کامل، کافی‌شاپ، رستوران و سینما و مرکز خرید و همچنین اتاق‌های مخصوص معلولین و هتل چهار ستاره بخش بازرگان با زیر بنای چهار هزار مترمربع دارای ۵۰ اتاق با ۱۳۰ تخت اقامتی که با هزینه‌کرد دو هزار میلیارد ریال و پیشرفت ۹۰ درصد در حال اتمام می‌باشد بر میزان افزایش گردشگران در این منطقه افزوده است.

 امیر جباری کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی در مصاحبه با پایگاه خبری تحلیلی مرزداران گفت: بعد از شروع به کار منطقه آزاد ماکو، شهرستان ماکو پیشرفت چشمگیری در زمینه گردشگری کرد به طوری که آثار تاریخی و طبیعت‌های بکری که مغفول واقع شده بود سازمان‌دهی‌ شده و با ایجاد تورهای گردشگری در منطقه مورد بازدید عموم قرار گرفت که این اقدامات علاوه شناخته‌ شدن اماکن تاریخی و طبیعت‌های بکر ماکو موجب جذب گردشگر، توریست و افتادن نام شهرستان ماکو بر سر زبان گردشگران داخل ایران و خارج از کشور شد.

 وی افزود: جذب گردشگر، توریست و مسافر در یک منطقه علاوه بر جذب سرمایه‌گذار در بخش گردشگری موجب پیشرفت و توسعه زیر ساخت‌های گردشگری منطقه نیز می‌شود.

 جباری مجموعه تفریحی و سرگرمی در روستای گردشگری کوسج ماکو را از جمله توسعه زیر ساخت‌های گردشگری منطقه خوانده و تصریح کرد: این مجموعه که شامل بخش‌هایی اقامتی، پذیرایی از جمله رستوران سنتی و کافی‌شاپ، زیپ‌لاین، نگهبانی و سرویس بهداشتی با ۳۱۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری می‌باشد از جمله توسعه زیر ساخت‌های گردشگری منطقه با افزایش گردشگر و توریست است.

 کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی خاطرنشان کرد: مجموعه تفریحی کوسج ماکو به مساحت ۹ هزار و ۶۴۷ مترمربع با زیربنای ۹۷۰ مترمربع در حال اجرا است که با بهره‌برداری از آن برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

 وی همچنین پروژه سروش سام مهر ماکو را از جمله پروژه‌های توسعه زیر ساخت‌های گردشگری منطقه عنوان کرده و گفت: پروژه گردشگری ورزشیِ هتل، تله‌کابین و پیست اسکی سروش سام مهر ماکو در مساحت ۴۲۰ هزار مترمربع و با حجم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی یک هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال می‌باشد که از جمله توسعه زیر ساخت‌های گردشگری منطقه با افزایش گردشگر و توریست است.

 جباری افزود: با اتمام و بهره‌برداری از این طرح برای ۴۳ نفر اشتغال‌زایی پیش‌بینی‌ شده است.

 وی با اشاره به مشخصات هتل پروژه گردشگری سروش سام مهر ماکو گفت: این هتل در مساحتی بالغ بر ۴ هزار و ۴۰۱ مترمربع در حال اجرا است که با بهره‌برداری از آن درمجموع ۳۰۰ تخت اقامتی با منظره رو به کوه آرارات در قالب هتل و سوئیت اقامتی ایجاد می‌شود.

 کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی تصریح کرد: همچنین در کنار واحدهای اقامتی، ۲ هزار و ۴۰۰ متر تله‌کابین و نیز طرح پیست اسکی و ۵۹۴ مترمربع ایستگاه‌ها راه‌اندازی می‌شود.

ایجاد منطقه تفریحی در کنار کلیسای زور زور می‌تواند به جذب گردشگر کمک کند

 محمدحسین الله ورنی کارشناس باستان‌شناسی در مصاحبه با پایگاه خبری تحلیلی مرزداران در خصوص توسعه زیر ساخت‌های گردشگری منطقه با اشاره به کلیسای تاریخی زور زور در سد بارون ماکو گفت: کلیسای مریم مقدس زور زور ماکو یکی از این پنج اثر ثبت جهانی شده است که به کلیسای ماری مقدس نیز معروف است.

 وی افزود: این کلیسا در واقع تنها بقایای صومعه است که طی سالیان ویران شده است و به دلیل قرارگرفتن در فهرست میراث جهانی یونسکو موردتوجه جهانیان قرارگرفتن که سال‌ها در بخش حصارکشی شده سد بارون قرار داشت و برای بازدید از این مکان باید قبلاً هماهنگی‌های لازم صورت می‌گرفت.

 کارشناس باستان‌شناسی تصریح کرد: اخیراً با هماهنگی سازمان منطقه آزاد ماکو بازدید از این مکان تاریخی برای عموم آزاد شده است.

 وی خاطرنشان کرد: این کلیسا که توسط زکریا اسقف اعظم کلیسای تادئوس مقدس ساخته شده است در سال ۱۳۶۷ به دلیل بالا آمدن آب سد بارون، کلیسا با مصالح عیناً به نقطه‌ای فعلی در ۶۰۰ متری محل اصلی منتقل شد.

 الله ورنی ادامه داد: لازم به ذکر است که خود روستای بارون نیز به‌صورت جداگانه در فهرست یونسکو ثبت شده است.

 وی تأکید کرد: برای پیشرفت گردشگری هر منطقه، باید علاوه بر شناسایی ظرفیت‌های آن، از جمله اماکن تاریخی و طبیعی، زیر ساخت‌هایی برای جذب گردشگر همچون مجموعه‌های تفریحی و رفاهی ایجاد شود تا گردشگر بهتر بتواند از اماکن مدنظر بهره گیرد.

 در ادامه امیررضا قویدل از اهالی روستای بارون در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مرزداران گفت: سالانه در ایام تعطیل شاهد حضور گردشگران زیادی در بازدید از کلیسای زور زور هستیم؛ لذا ایجاد یک منطقه تفریحی یا یک محل اقامتی در نزدیکی این آثار تاریخی با چشم‌انداز کلیسا در کنار سد بارون، باعث جذب گردشگر و عکاسان طبیعت و مستندساز به این منطقه می‌شود.

اماکن تاریخی ماکو در سراشیبی نابودی

 ظرفیت‌های زیادی در ماکو برای توسعه زیر ساخت و جذب گردشگر وجود دارد که مسئولین می‌توانند با جذب سرمایه‌گذار و ایجاد زیر ساخت‌های مناسب این ظرفیت‌ها را تبدیل به فرصت کنند.

  همچنین مجموعه پردیسان عمارت قاجاری عزت‌اله‌ خان در روستای قلعه‌جوق ماکو یکی از آثار تاریخی ثبت ملی شده ماکو می‌باشد و بناهای پنج‌گانه بانک ملی، شهربانی، دارایی، شیرخورشید و کلاه‌فرنگی که به پردیسان ماکو موسوم هستند اواخر سال ۱۳۹۹ طی فراخوان عمومی مزایده به بخش خصوصی هلدینگ هتل‌های بین‌المللی ماهان واگذار شد و بهار ۱۴۰۰ سرمایه‌گذار بناهای تاریخی یاد شده را تحویل و با نظارت کارشناسان فنی وزارت میراث‌فرهنگی و انتخاب مشاور مطالعات فنی شروع شد؛ ولی تا این لحظه ذره از پیشرفت فیزیکی این بناها به چشم نمی‌خورد و عمارت قاجاری عزت‌اله‌ خان در حال نابودی کامل می‌باشد و حتی بیشتر کاشی‌های منقش این عمارت طی سالیان گذشته به سرقت رفته است.

اماکن تاریخی و طبیعی دیگر از جمله مسجد ابوالفضل زیر کوه قیه، گور دخمه سنگی فرهاد، پل قره کورپی و اماکن تاریخی دیگر که در ماکو وجود دارند و سالیان سال باعث جذب گردشگر به این منطقه شده‌اند، طوری مورد بی‌مهری واقع می‌شوند که بهتر بود اصلاً این اماکن وجود نداشتند به طوری که گور دخمه فرهاد به مکانی برای اتراق گله گوسفندان، پل قره کورپی به مکانی برای تجمع زباله‌ها، مسجد ابوالفضل به ساختمان یا خرابه‌ای نیمه‌ساخته، تبدیل شده است.

شاید بهتر بود منطقه آزاد یا دستگاه‌های ذی‌ربط علاوه بر سرمایه‌گذاری در مجموعه‌های تفریحی و گردشگری همت بیشتری برای حفظ تاریخ ماکو به خرج می‌دادند چرا که هر بخش گردشگر و مخاطب خاص خود را جذب می‌کند.

البته منطقه آزاد ماکو اقداماتی در خصوص مرمت قلعه قبان ماکو انجام داده است؛ ولی طبق نظر مردم ماکو این اقدامات کافی نیست چرا که سایر اماکن تاریخی در سراشیبی نابودی قرار دارد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://marzdaran.ir/?p=32624
  • نویسنده : علی قویدل
  • ارسال توسط :
  • منبع : مرزداران
  • 313 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای ظرفیت بی‌نظیر گردشگری در ماکو بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.