حمزه حورسی معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ماکو در مصاحبه با خبرنگار مرزداران درخصوص ظرفیتهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد ماکو گفت: منطقه آزاد ماکو با مساحتی بالغ بر ۴۰۰ هزار هکتار در صدر فهرست بزرگترین مناطق آزاد جهان قرار دارد.
وی افزود: این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی بینظیر خود در همسایگی کشورهای ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، نزدیکترین مسیر ترانزیت به اروپا، کشورهای حوزه اوراسیا و قفقاز است که به طور ایدهآلی در مسیر گذرگاه جهانی قرار گرفته و زنجیره تجارت جهانی را به صورت استراتژیک علیالخصوص با کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو به همدیگر پیوند میدهد.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ماکو اعلام کرد: این منطقه، با جمعیتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر، نیروی کار ماهر و منابع انرژی و آب فراوان، به یکی از مهمترین مناطق اقتصادی کشور تبدیل شده است.
وی افزود: منطقه آزاد ماکو با برخورداری از فرودگاه، زیرساختهای لجستیکی پیشرفته، انبارهای مدرن، تیر پارکهای هوشمند، بزرگترین مرز زمینی کشور، گمرک ۱۰۰ ساله بازرگان و گمرک پلدشت، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی ایفا میکند؛ همچنین، وجود اراضی وسیع کشاورزی، معادن غنی، جاذبههای گردشگری و بناهای تاریخی ارزشمند، این منطقه را به مقصدی جذاب برای سرمایهگذاری و گردشگری تبدیل کرده است.
وی ماکو را پایگاهی جذاب برای فعالیتهای اقتصادی عنوان کرده و گفت: نزدیکی به مرز اروپا، انرژی ارزان، جمعیت بیش از ۳۰۰ میلیون نفری در همسایگی، مرکز نمایشگاه بینالمللی، دفاتر آماده تجاری و زیرساختهای مناسب برای فعالیتهای بازرگانی، ماکو را به پایگاهی جذاب برای فعالیتهای اقتصادی تبدیل نموده است.
حورسی اظهار کرد: ایجاد اتاق تسهیل سرمایهگذاری به منظور حمایت از سرمایهگذار و تکریم اربابرجوع، در راستای چابکسازی و شفافسازی فرایندهای سرمایهگذاری و شتابدهی به روند توسعه سرمایهگذاری و رونق اقتصادی منطقه در کنار تکمیل زنجیره صنایع بر پایه مزیتهای نسبی با تمرکز بر صنایعدستی، دامی، پوشاک، چرم، مبلمان و لوازم آرایشی بهداشتی و فروآلیاژها و امکان استقرار و توسعه صنایع مزیتگیرنده از جغرافیا و ارتباط نزدیک با کشورهای منطقه بهویژه ترکیه افق روشنی را برای صنعت این منطقه ترسیم نموده است.
منطقه آزاد ماکو به دلیل پتانسیلهای بالای کشاورزی و منابع طبیعی خود شناخته میشود. این منطقه با داشتن هشت سد به ظرفیت ۴۳۰ میلیون مترمکعب آب، رودخانههای پرآب از جمله رود بزرگ ارس و حدود ۹۸ هزار هکتار اراضی قابل کشت، ظرفیتهای فراوانی برای توسعه فعالیتهای کشاورزی دارد. علاوه بر این، ۳۲ هزار هکتار شبکه آبیاری تحت فشار نیز در این منطقه برای بهبود بهرهوری کشاورزی در دسترس است.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو تنها منطقه آزاد کشور است که دارای معادن متنوع با میزان ذخایر بالا و فعال بوده است، گفت: با توجه به انجام عملیات اکتشافی در قالب دو پهنه در سطح کل منطقه از ظرفیت عظیمی برای سرمایهگذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی با استفاده از فناوریهای نوین برخوردار است.
وی در خصوص حوزه لجستیک اظهار داشت که موقعیت استثنایی این منطقه بهواسطه اتصال به بازارهای اروپا و آسیای میانه، سرمایهگذاری در زمینه لجستیک و حملونقل را پرسود و مقرونبهصرفه کرده است.
حورسی در پایان اظهار کرد که مزایای ماکو این منطقه را به شاهراهی برای ترانزیت کالاهای کشورهای آسیای میانه و اروپا تبدیل کرده است و آن را به یکی از مهمترین شاخصهای تجارت جهانی معرفی میکند.
انتهای خبر/