افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 3 May , 2025
2
امام جمعه ماکو:

روز معلم با نام مطهری جاودانه شد

  • کد خبر : 36538
  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۶:۵۸
روز معلم با نام مطهری جاودانه شد
امام جمعه ماکو گفت: شهید مطهری اندیشمندی است که با قلم، فکر و ایمان خود مسیر تعلیم و تربیت اسلامی را برای نسل‌ها ترسیم کرد.

حجت‌الاسلام سید محمد هاشمی در مصاحبه با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مرزداران در خصوص بزرگداشت روز معلم با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری گفت: از جمله ویژگی‌های مهم شهید مطهری این بود که اندیشه‌های حضرت امام در او تجلی کرده بود؛ لذا هرکس بخواهد با اندیشه‌های حضرت امام آشنا شود باید با کتاب‌های شهید مطهری مأنوس باشد.

وی افزود: از دیگر ویژگی‌های استاد شهید مطهری اهتمام به تفکر و ژرف‌اندیشی بود که وی در هر مسئله‌ای که بنای نوشتن و یا سخن گفتن درباره آن را داشت، به اندازه کافی می‌اندیشید و پس از جدا کردن سره از ناسره، از مجموع، محتوایی فراهم می‌آورد که بیانگر حکم عقل و آموزه قرآن و حدیث بود.

امام جمعه ماکو درست‌اندیشی در تحلیل مسائل را یکی دیگر از ویژگی‌های شخصیتی استاد مطهری عنوان کرده و گفت: اندیشیدن یکی از موهبت‌های الهی است؛ اما بالاتر از آن درست اندیشیدن است؛ لذا شهید مطهری در تحلیل مسائل فلسفی و اسلامی و استقامت در تفکر و درست چیدن مقدمات، توانمندی خاصی داشت در مجموع نوشته‌های او کوچک‌ترین انحرافی از اصول و مسلمات اسلام به چشم نمی‌خورد.

وی تصریح کرد: پاسخگویی به نیازهای فرهنگی روز از جمله ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری بود که وی به عنوان یک دانشمند تاب را به خاطر رفع نیاز فکری جامعه می‌نوشت و هر یک از کتاب‌های او نشانه زمینه پرسش شبهه‌ای است که در آن روز در جامعه خودنمایی می‌کرد.

هاشمی اضافه کرد: آنچه برای استاد مطهری مطرح بود، این بود که کتاب، یک گره از گره‌های جامعه را بگشاید خواه این کتاب در سطح بالا باشد که متفکران بزرگ از آن بهره بگیرند یا در سطح عموم و توده مردم مورد استفاده باشد؛ لذا استاد مطهری در کنار نگارش اصول فلسفه به نگارش داستان راستان نیز دست زد.

وی استاد مطهری را پناهگاه فکری دانشگاهیان عنوان کرده و گفت: استاد مطهری در حوزه دانشگاه با اساتید و دانشجویان طلاب سر و کار داشت شبهاتی که در دانشگاه‌ها مطرح می‌شد بالاخص اساتید جامعه‌شناس و روان‌شناس به تقلید از غربیان مطرح می‌کردند کاملاً آگاه بود. از این رو اساتید متدین و دانشجویان غیور در حل این شبهات شهید مطهری را پناهگاه می‌دانستند و مشکل خود را با او در میان می‌گذاشتند.

امام جمعه ماکو شهید مطهری را شهید راه هدایت خوانده و گفت: استاد مطهری منطق مخالف را به دقت گوش می‌کرد به گونه‌ای که طرف مقابل از سخن گفتن خسته می‌شد و دیگر مطلبی نداشت تصور می‌کرد که استاد را قانع کرده است؛ ولی آنگاه که نوبت سخن گفتن ستاد می‌رسید به تحلیل گفتار او می‌پرداخت.

وی اظهار کرد: شهید مطهری به حق از سربازان غیور دین و متعصب بود و هرگز در مورد اصول و فروع دین اهل معامله نبود و به هیچ قیمتی از دین مایه نمی‌گذاشت و مصلحتی فکر نمی‌کرد.

هاشمی تأکید کرد: استاد مطهری شخص‌پرست نبود؛ بلکه شیفته حقیقت و دلداده حق و فضیلت بود. به همین دلیل او شیفته حضرت امام، اما نه به خاطر شخص او بلکه شیفته کمالات و علم عالی وی بود.

وی با بیان اینکه آشنایی با زمان رمز موفقیت و پیروزی است خاطرنشان کرد: اگر انسانی بخواهد با روش واحدی زندگی کند مقهور تبادلات و تغییرات زمان می‌گردد.

امام جمعه ماکو شهید مطهری را تجسم‌بخش آشنایی با زمان خواند و اظهار کرد: استاد علامه مطهری مطالعه کتاب‌های شرقی و غربی باز نمی‌ماند و از آرای فلاسفه غرب به خوبی آگاهی داشت به همین دلیل توانست در پرتو احاطه بر فرهنگ‌های مختلف فرهنگ و اندیشه اسلامی را به خوبی بیان کند و آنگاه به نقد تمدن غربی بپردازد.

وی با تأکید بر پایداری در راه رسیدن به هدف گفت: همچون آموزه‌های قرآنی انسان جز از تلاش و کوشش خود بهره نمی‌گیرد؛ لذا پایداری در راه رسیدن به هدف یکی از آموزه‌های قرآنی به شمار می‌رود که شهید مطهری به خوبی آن را فرا گرفته بود و مظهر استقامت و پایداری در راه هدف به شمار می‌آمد.

هاشمی افزود: پایداری استاد مطهری در راه رسیدن به هدف به قدری بود که گاهی برای تدریس و تربیت طلاب جوان با وسیله‌های عمومی از تهران به قم رفته و با همان وسیله‌ها به تهران باز می‌گشت؛ ولی این سفر و اقامت آن‌چنان برای او لذت‌بخش بود که رنج سفر را احساس نمی‌کرد.

وی با اشاره به جایگاه معلم از دیدگاه مقام معظم رهبری گفت: معلم یعنی کسی که در دل انسان چراغی را روشن می‌کند و او را از جهالت به دانایی و معرفت رهنمون می‌شود این معنای معلم است و بزرگ‌ترین چیزی است که در حیات انسان قابل‌تصور است.

امام جمعه ماکو در پایان شهید مطهری را یک معلم نمونه و الگوی تمام معلمان خوانده و تأکید کرد: تعریف معنای معلم از دیدگاه مقام معظم رهبری برگرفته از آیات وحیانی قرآن و روایت اهل‌بیت (ع) می‌باشد؛ لذا از دیدگاه قرآن معلمی با ارزش است که علاوه بر تعلیم و تعلم دانش‌آموزان را با تربیت صحیح اسلامی آشنا کند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://marzdaran.ir/?p=36538

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.