افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 1 June , 2025
1
امام جمعه ماکو:

حکومت مردمی آرمان همیشگی انقلاب امام خمینی بود

  • کد خبر : 36972
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
حکومت مردمی آرمان همیشگی انقلاب امام خمینی بود
امام جمعه ماکو گفت: بنیان‌گذار کبیر جمهوری اسلامی با تکیه بر اراده ملت، نظامی نو بنا نهاد که مشروعیت خود را از مردم می‌گیرد و با مشارکت آگاهانه آنان استمرار می‌یابد.

به گزارش گروه سیاسی اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی مرزداران، حجت‌الاسلام سید محمد هاشمی، امام جمعه شهرستان ماکو، در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته با اشاره به نقش تاریخی امام محمدباقر (ع) در پایه‌گذاری دانشگاه اسلامی، به تبیین جایگاه علمی و فرهنگی آن حضرت پرداخت.

وی گفت: ائمه اطهار (ع) در طول حیات مبارک خود، بنیان‌گذار دانشگاه اسلامی بودند و این مسیر را تا بالاترین حد ممکن پیش بردند. اگرچه آغاز تأسیس این دانشگاه به دست چهار امام نخست انجام شد، اما شرایط آن دوران از جمله جهالت عمومی، جنگ‌ها، جعل احادیث، کارشکنی‌ها و خصومت‌ها، مانع از گسترش کامل آن گردید.

امام جمعه ماکو با تأکید بر اینکه در دوران امامت امام باقر (ع)، به‌واسطه‌ی شرایط سیاسی و اجتماعی زمان، فرصت مناسبی برای گسترش معارف دینی فراهم شد، اظهار کرد: با شروع زمزمه‌های نارضایتی از خلفای اموی و وقوع قیام‌هایی علیه آنان، هرچند بسیاری از این حرکت‌ها به نتیجه نرسید، اما موجب مشغول‌شدن خلفا و فراهم‌شدن فضا برای احیای سنت‌های فراموش‌شده اسلامی شد. در این مقطع، امام باقر (ع) با آرامش و تمرکز کامل، دانشگاه دین را افتتاح کردند و علم اهل‌بیت (ع) را به جویندگان معارف الهی انتقال دادند.

وی با اشاره به شخصیت اخلاقی و ملکات معنوی امام باقر (ع)، افزود: مکتب آن حضرت مملو از فضیلت و احسان بود و هزاران نفر از دانشمندان و اندیشمندان، شیفته رفتار و اخلاق ایشان شدند.

گرامیداشت ۱۵ خرداد و تبیین مکتب امام خمینی (ره)

هاشمی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره) و شهدای قیام ۱۵ خرداد، این واقعه را نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی خواند و گفت: مهم‌ترین عامل ماندگاری قیام ۱۵ خرداد، قدرت ایمان، اتحاد ملی، حضور مردم در صحنه، دفاع از ولایت و بصیرت بود؛ همان عواملی که در دوران دفاع مقدس نیز باعث پیروزی ملت ایران شدند و هر زمان در دوران انقلاب اسلامی نیز بر این عوامل تکیه کرده‌ایم، به پیروزی رسیده‌ایم.

وی تداوم عزت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران را منوط به پافشاری بر اصول مکتب امام خمینی (ره) دانست و اظهار داشت: امروز این اصول، در سیره و منش مقام معظم رهبری جلوه‌گر است. دشمن تلاش دارد با بهره‌گیری از جنگ ترکیبی شناختی، شخصیت، اندیشه و عملکرد مدیریتی امام را تحریف کند؛ اما طبق فرمایشات رهبر انقلاب، بیان و تکرار اصول مکتب امام، سد محکمی در برابر این تحریف‌هاست.

اصول اساسی مکتب امام خمینی (ره)

 امام جمعه ماکو با اشاره به برخی از اصول مکتب امام خمینی (ره) تأکید کرد: پایبندی به اسلام ناب محمدی (ص)، در تقابل با اسلام آمریکایی، یکی از اصول اساسی مکتب امام بود. اسلامی که در خدمت منافع آمریکا است و حتی رئیس‌جمهور سابق آمریکا، کشورهای تابع آن را گاو شیرده نامید.

وی افزود: اعتقاد و التزام عملی به ولایت‌فقیه، برای رسیدن به جامعه‌ای آزاد و به دور از دیکتاتوری، از دیگر اصول مورد تأکید امام بود. اگر این اصل در عمل رعایت می‌شد، بسیاری از مشکلات اقتصادی امروز کشور قابل‌حل بود.

هاشمی با بیان اینکه استکبارستیزی، به‌ویژه مقابله با آمریکا، از اصول کلیدی مکتب امام خمینی (ره) بود، تصریح کرد: حضرت امام آمریکا را شیطان بزرگ می‌دانستند و می‌فرمودند هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید؛ بنابراین شعار مرگ بر آمریکا، نه فقط یک شعار احساسی، بلکه تجلی یک آرمان الهی و انقلابی است.

مواضع امام و رهبری در قبال آمریکا و اسرائیل

وی با تأکید بر استقلال‌طلبی امام خمینی (ره)، گفت: ایشان ارتباط با آمریکا را مشروط به تغییر رفتار این کشور می‌دانستند و رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناختند. امروز نیز مقام معظم رهبری تأکید دارند که آمریکا هیچ‌گاه قابل اعتماد نیست، زیرا همواره به تعهدات خود پشت کرده است؛ لذا حتی در مذاکرات غیرمستقیم نیز باید با حداکثر احتیاط و در چارچوب مصالح کشور عمل کرد.

دیگر شاخصه‌های مکتب امام: مردمی‌بودن، پرهیز از اشرافی‌گری و حمایت از محرومان

امام جمعه ماکو با اشاره به اینکه مردمی‌بودن حکومت، پرهیز از تجمل‌گرایی و حمایت از مستضعفان از دیگر اصول امام خمینی (ره) بود، خاطرنشان کرد: امروز مسئولان باید در عمل به این اصول پایبند باشند. رسیدگی به معیشت مردم، حل مشکلات اقتصادی، اشتغال و ازدواج جوانان، نباید فقط در شعار باقی بماند.

وی در پایان با تأکید بر حمایت از آرمان فلسطین و قدس شریف، ادامه داد: دفاع از ملت‌های مظلوم و تحت ستم، از جمله فلسطینیان، همچنان جزو وظایف اسلامی و انسانی ماست. مکتب امام، مکتبی جهانی و مردم‌محور است که باید آن را در همه ابعاد حیات اجتماعی و سیاسی کشور زنده نگاه داشت.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://marzdaran.ir/?p=36972

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.