به گزارش گروه سیاسی اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی مرزداران؛ حجتالاسلام سید محمد هاشمی، امام جمعه شهرستان ماکو، در خطبههای عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته، با اشاره به الگوی الهامبخش حجاب و عفاف در حادثه کربلا، گفت: چون نهضت عاشورا برای احیای ارزشهای دینی بود، در پرتو آن، حجاب و عفاف زن مسلمان نیز جایگاه حقیقی خود را یافت.
وی با اشاره به نقش درخشان بانوان اهلبیت (ع) در واقعه کربلا افزود: در کربلا، حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، حضرت زینب کبری (س) و سایر دودمان رسالت، چه با سخنانشان و چه با نحوه عملشان، احیاگر ارزش حجاب و عفاف بودند و با رفتار خود، عملاً به آیه حجاب قرآن عمل کردند.
امام جمعه ماکو تصریح کرد: امروز بانوان مسلمان باید در رعایت حجاب و عفاف، زینب کبری (س) و خاندان امام حسین (ع) را بهترین الگو و اسوه برای خود بدانند؛ چرا که اهلبیت امام حسین (ع) در عین مشارکت در حماسه عاشورا، نهتنها از ارزشهای دینی و انسانی غفلت نکردند، بلکه با رعایت کامل حجاب، به جهانیان نشان دادند که عفاف، یک رسالت اجتماعی مقدس است.
مقاومت تاریخی بانوان ایرانی در برابر کشف حجاب رضاخانی
وی با اشارهای تاریخی به ماجرای کشف حجاب رضاخانی و ایستادگی زنان ایرانی گفت: پس از دیدار رضاشاه با آتاتورک، روند کشف حجاب در ایران آغاز شد، اما زنان غیور ایرانی با مقاومت در برابر این اجبار، ماهها از خانه خارج نشدند تا از آسیب به حجاب خود جلوگیری کنند. این حرکت عظیم، نشاندهنده پیوند ریشهدار فرهنگ ایرانی با آموزههای دینی است.
هاشمی افزود: پس از ورود اسلام، فرهنگ حجاب و عفاف با هویت ملی مردم ایران درآمیخت و به یک سرمایه تمدنی تبدیل شد که امروز نیز باید آن را با قدرت حفظ کرد.
هشدار درباره پروژه انحرافی رسانههای غربی
وی با هشدار نسبت به نقشآفرینی رسانههای معاند و جریان لیبرال غربی در تضعیف جایگاه زن در جامعه ایرانی، اظهار کرد: امروز زن در غرب به ابزاری تبلیغاتی و کالایی مصرفی تبدیل شده، اما در نظام اسلامی، ظرفیتهای زن مسلمان در عرصههای علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی محترم شمرده میشود.
امام جمعه ماکو ادامه داد: بعد از انقلاب، بسترهای اجتماعی برای نقشآفرینی زنان فراهم شد و امروز بخش قابل توجهی از فرهیختگان، دانشمندان و فعالان اقتصادی کشور را زنان تشکیل میدهند. جمهوری اسلامی ایران همواره به این ظرفیت عظیم احترام گذاشته و زمینه شکوفایی آنان را فراهم کرده است.
سالروز تأسیس شورای نگهبان و نقش تعیینکننده آن در نظام
وی در بخش دیگری از خطبهها، با گرامیداشت ۲۶ تیرماه، سالروز تشکیل شورای نگهبان، به تبیین جایگاه قانونی این نهاد پرداخت و گفت: شورای نگهبان وظیفه نظارت بر قانونگذاری، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات را بر عهده دارد و در سطح استانها و شهرستانها این وظیفه توسط هیئتهای نظارت انجام میشود.
هاشمی با نقل قولی از مقام معظم رهبری اظهار داشت: «اگر شورای نگهبان تضعیف شود، ضربهای جبرانناپذیر به انقلاب وارد خواهد شد.» این سخن نشان از جایگاه حساس و استراتژیک این نهاد در پاسداری از اصول انقلاب دارد.
بهزیستی، کرامت انسانی و مسئولیت دولت
وی با اشاره به هفته بهزیستی، حفظ حقوق معلولان را یکی از جلوههای کرامت انسانی دانست و گفت: قرآن کریم تنها کتاب آسمانی است که افراد معلول را از نظر منزلت انسانی برابر با سایر افراد میداند. حتی در آیاتی، کسانی که با چهرهای عبوس با آنان برخورد میکنند، مورد عتاب و توهین الهی قرار گرفتهاند.
امام جمعه ماکو همچنین سازمان تأمین اجتماعی را بازوی تحقق عدالت اجتماعی خواند و افزود: برخورداری از خدمات حمایتی در حوزه بازنشستگی، درمان، بیکاری و… از حقوق همگانی ملت است و دولت مکلف است این خدمات را به نحو شایسته برای تمام مردم فراهم کند.
مجلس خبرگان، تجلی مردمسالاری دینی در انتخاب رهبری
وی در بخش پایانی خطبهها، با اشاره به سالروز تشکیل نخستین مجلس خبرگان رهبری در ۲۳ تیرماه ۱۳۶۲، اظهار داشت: بعد از ارتحال امام خمینی (ره)، مجلس خبرگان، با اتکا به رأی مردم و اجتهاد فقهی، حضرت آیتالله خامنهای را به عنوان رهبر جامعه اسلامی معرفی کرد. ایشان نیز در تمامی سالهای رهبری، وظایف قانونی خود را به بهترین شکل ممکن ایفا کردند.
هاشمی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه و عملکرد مقتدرانه رهبر انقلاب در مدیریت آن گفت: برخلاف تبلیغات رسانههای ضدانقلاب که تلاش داشتند رهبری را فردی منزوی و پنهاننشین جلوه دهند، رهبر انقلاب با فرماندهی مستقیم و هوشمندانه جنگ، در کمتر از ۲۴ ساعت، آرایش نظامی کشور را ساماندهی کردند.
وی تأکید کرد: در جنگ شناختی امروز، دشمن با ساختن شبهه و روایتسازی دروغین، سعی دارد توانمندیهای رهبری و نظام را وارونه جلوه دهد. همانطور که در صدر اسلام نیز دشمنان با ترویج شبهات، تلاش داشتند ایمان مردم را تضعیف کنند، وظیفه ما در این میدان، جهاد تبیین و روشنگری است.
انتهای خبر/